Istraživanje: Petina mladih bez posla

Ostavite komentar


  1. Kako bez posla? Prema najnovijim statistikama RZS, svako domaćinstvo potroši godišnje 67€ na prostituciju.

  2. E baš će svi da budu „preduzetnici“ jer su svi na istoma intelektualnom nivou. Kada se pogleda naše „privatno preduzetništvo“ najveći broj „privatnih preduzetnika“ pqčaka javna preduzeća sa rukovodicima koji su postavljeni od partije na vlasti. I tako decenijama se „razvija preduzeništvo“ kod nas gde je važnije sa čijom babom ti je baba čuvala ovce na nekoj planinčini nego stvarni kvalitet.
    Dea i mladi su žrtve svojih roditelja koji nastavljaju sa starom „politikom“ „uči sine da ne moraš da radiš“. A onda kad završe gimnazije, više uzaludne i fakultete koji uopšte ne treba da postoje jer nema posla za njihove svršene studente, „mladi postaju nezadovoljni“.
    Kako ono bše „beli“ predsednički kandidat u 27 godina „student više škole“.
    Svako bi hteo da mu dete bude „vučić“ ali ne mogu svi da „završe vučićevu školu“

  3. Prvo da vam kažem da (opet!) treba da usaglasite naslov sa tekstom: u naslovu kažete 20% mladih bez posla, a u tekstu kažete 20% nezaposlenih čine mladi. Pa majkoviću bre, da li je to isto, i gde lažete?

    Drugo da kažem ovoj krovnoj organizaciji da su im predlozi, ne beskorisni, nego štetočinski, za sve – osim za njih programlije.

    I u duhu konstruktivnosti da im ponudim jednu jedinu tačku: nula poreza i doprinosa, uz najjednostavniju on-line prijavu probnog rada, za svakog ko počinje prvi posao, i tako 3 godine ili sve dok mu promet ne pređe 100 hiljada evra – šta god dođe prvo. U tom momentu je dužan da pređe u „obična“ preduzeća, da registruje i firmu i sebe i radnike.

    Tako nekako. A ne samo daj pare daj pare daj pare – pa od koga mislite da ih uzmu, od tih mladih?!?

  4. Nova Nacionalna strategija za mlade-koja se i do sada zdusno primenjuje je partijska.Ako si partijac ,mlad uz to sa tatom mamom ili dedom partijci aktivni, nadjes staru kucicu , i za 3000000 din bespovratnog kredita napravis tzv etno selo sa tom jednom kucicom..mada mozes kucu pravu za te pare renovirat.. i eto ,,biznisa,, u sustini realno ti treba 1000000 din ostalo ide u dzep..to su nacionalne strategije mladih/SNS/ u ovoj drzavi..obicno za konkurs niko i ne nezna i ako zna-fali mu jedan papir..

  5. od te petine dobar deo diluje, jedan deo je na instagramu, jedan na youtubu, jedan prostitucija i samo mali deo onih koji bukvalno sede i nista ne rade… a ovi vise zaradjuju nego svi ovi koji rade…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.