Italijanska kompanija Bernardi najavila je juče da će ove godine u Pećincima početi da gradi poslovno-komercijalni centar čija vrednost će iznositi više od 250 miliona evra. Na konferenciji za novinare u vojvođanskoj opštini Pećinci, vlasnik kompanije Bernardi Rikardo di Tomazo nije mogao da precizira kad će radovi početi, navodeći da je uslov za to da Opština usvoji urbanistički plan za tu parcelu.

On je rekao je da u prvoj fazi izgradnje centra planira da otvori takozvani autlet prodajni centar, dok će u narednim fazama biti izgrađen hotel, zabavni park i trgovinsko-zanatski centar. Prema rečima Di Tomaza, autlet bi trebalo da bude otvoren u decembru 2010. godine i u njemu bi radilo oko 1.000 ljudi, dok bi na kraju cele investicije posao u centru moglo dobiti i do 5.000 radnika. Kako je saopšteno, grupacija Bernardi ima oko 170 maloprodajnih objekata u Italiji, a prisutna je i na tržištima Rumunije i Saudijske Arabije. Oko 20 godina kompanija radi i na razvoju šoping centara i do sada je u Italiji otvorila deset takvih objekata.

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da je buduća investicija u Pećincima rezultat dobre saradnje Vojvodine i italijanske regije Friuli Venecija Đulija, ali i spremnosti Opštine Pećinci da pruži infrastrukturnu i logističku podršku. „Realizacijom ove investicije dostići ćemo cifru od pet milijardi evra stranih investicija u Vojvodini od 2000. godine, kao i brojku od 60.000 novih radnih mesta koja su otvorena zhvaljujući stranim ulaganjima“, rekao je Pajtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari