Izabran izvođač radova na rekonstrukciji Trga Nikole Pašića 1Foto FoNet Milica Vučković

Sekretarijat za investicije grada Beograda dodelio je ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji Trga Nikole Pašića grupi izvođača koju predvodi građevinska kompanija Alex E&C, javlja danas N1.

Grad je 25. oktobra objavio tender za rekonstrukciju beogradskog Trga Nikole Pašića, a nakon sprovedenog tenderskog postupka ugovor je dodeljen grupi izvođača: Alex E&C, Tesla sistemi d.o.o, D.C. Energocoop, Slavija Proking d.o.o, Slaviša Ilić PR geodetske usluge, projektovanje i druge usluge iz oblasti građevinarstva, SDC Professional i GP Invest gradnja.

To je ujedno bila i jedina pristigla ponuda.

Prema dodeljenom ugovoru, vrednost radova je 584,3 miliona dinara bez PDV, odnosno 701,1 milion dinara sa PDV, što je oko šest miliona evra.

Planirana je nova fontana na Trgu Nikole Pašića, koja za razliku od sadašnje, neće imati prepoznatljivo vrelo u delu ka Domu sindikata, već drugačiji vodoskok, a po čitavom obodu nove fontane nalaziće se i mlaznice kojima će se postizati efekat jakog žuborenja vode.

Zelenilo na Trgu biće zadržano i obogaćeno, a sam trg biće popločan granitnim poločama „crvenkastog tona“, pravougaonih i kvadratnih oblika.

Rekonstrukcija kolovoza i trotoara na Trgu Nikole Pašića i u Dečanskoj, nije predviđena tim radovima.

Rok za izvođenje radova je 210 kalendarskih dana, odnosno sedam meseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari