Izbor najbolje srpske kobasice 1

Privredna komora Srbije uputila je javni poziv predstavnicima mesne industrije u Srbiji da učestvuju u prvom takmičenju za najbolju srpsku kobasicu od mesa sa domaćih farmi, sa ciljem unapređenja konkurentnosti domaćih proizvođača i izgradnje brenda.

Takmičenje za najbolju srpsku kobasicu organizovano je po unapred definisanoj metodologiji i okvirnim uslovima tehnološkog postupka u saradnji sa Savetom tehnologa industrije mesa.

Prijavljivanje za takmičenje traje do 9. decembra, dostavljanjem prijava na elektronsku adresu: [email protected]. Kontakt osoba za sva dodatna pitanja je DVM spec Jasna Stevanović, tel. br.: 011 33 00 977, 066 875 12 81.

Proizvodnja srpske kobasice, prema propisanim okvirnim uslovima trajaće od 12. do 22. decembra, a 23. decembra 2016. takmičari dostavljaju proizvode na procenu Komisiji, u Institut za higijenu i tehnologiju mesa, Kačanskog 13, Beograd.

Stručnu komisiju čine predstavnici državnih organa i institucija – Instituta za higijenu i tehnologiju mesa, FINS-a Novi Sad, Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu, Poljoprivrednog fakulteta Zemun, Tehnološkog fakulteta Novi Sad, Vojske Srbije i tehnologa iz privrednih društava koja učestvuju u takmičenju.

Sve faze takmičenja aktivno će pratiti i promovisati Centar za komunikacije Privredne komore Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari