Zadovoljan sam dinamikom izvođenja radova na deonici Koridora 10 od sela Levosoje do Preševa i granice sa Makedonijom – izjavio je juče ministar za infrastrukturu Mulutin Mrkonjić. On je treći put u poslednjih mesec dana obišao gradilište na ovoj deonici na kojoj se ovog leta očekuje veća frekvencija domaćih i stranih putnika u putničkom i teretnom saobraćaju.

 „Prva faza ove deonice trebalo bi da bude puštena 7. jula. Reč je o deonici ukupne dužine 22,1 kilometar, a posle toga počeće radovi na desnoj kolovoznoj traci ove deonice. Ne treba biti nerealan, sve se odvija u skladu sa našim planovima i mislim da ćemo ovaj važan posao okončati pre nego što krene glavna turistička sezona“, izjavio je ministar Mrkonjić najavljujući „redovne inspekcije“ na delu gde se izvode radovi kod Preševa.

Mrkonjić je juče tokom dana obišao i izvođače radova na objektima na samom graničnom prelazu Preševo, gde se restaurira izgled ovog prelaza u skladu sa pravilima EU. Izvođači radova su Preduzeće Putevi iz Užica i Nibens grupa, a u prvu fazu deonice Koridora 10 investirano je 13,1 milion evra. Reč je o najopterećenijoj deonici Koridora 10 kroz južnu Srbiju, prema Makedoniji gde godišnje prođe oko šest miliona putnika, i više od milion teretnih vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari