Jakovljević (Dveri): Momirović neka proda dedovinu, srpska zemlja nije na prodaju 1Foto: BEOINFO

Potpredsednik pokreta Dveri Milovan Jakovljević ocenio je danas kako je najava ministra trgovine Srbije Tomislava Momirovića da će se ozvaničiti sporazum sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), po kome će se legalizovati prodaja zemlje strancima, „samo još jedan razlog zašto treba ubrzati izbore i skloniti ovu vlast koja radi samo za strance i sopstvene interese“.

„Momirović i njegovi mentori mogu samo da prodaju svoju dedovinu, a sve što su oteli ovom narodu biće naplaćeno i vraćeno, odmah nakon izbora, uključujući i dostojanstvo i zahvalnost srpskim seljacima koji ovu zemlju hrane vekovima“, saopštile su Dveri.

On je podsetio da je Srbija „već imala gorko iskustvo sa komapanijama Al Dahra i Al Rafaved, investitorima iz Emirata, koji su za 20 odsto tržišne cene došli do ogromnog poljoprivrednog bogatstva u Vojvodini“.

„Tako su poljoprivredna preduzeća u Bačkoj – Bačka, Jadran, Mladi borac i Agrobačka prodata za svega 22 miliona evra. Al Rafaved je na poklon dobio i celu imovinu vojne ustanove Morović za koju ne plaća zakup, već je u obavezi da daje 20 odsto profita“, kazao je Jakovljević.

Prema njegovim rečima, tada je oduzeto od stočara hiljade hektara državne zemlje na koju su imali pravo, što je „bio udarac koji je devastirao ukupan stočni fond, a započet je uvoz zamrznutog otpadnog mesa iz 1982. godine“.

Dodao je i da je Al Dahra kupila i PKB sa 16.785 hektara zemlje za polovinu procenjene vrednosti, odnosno za 105 miliona evra, a to zemljište će, kako je naveo, država sada otkupljivati za auto-put po desetostruko višoj ceni.

„Upravo zbog ovakve štetočinske politike Srbija umesto da hrani pola Evrope i zemljište ponudi domaćim poljoprivrednicima, danas jede parizer. Tada je lično predsednik obećavao da će šeici iz pustinje naučiti srpskog seljaka kako da proizvodi hranu, kao i ogromne donacije u navodnjavanje i duple setve, a zemlju su upravo ovakvom politikom doveli do gladi i najskuplje hrane u regionu i šire“, rekao je Jakovljević.

Prema nekim izvorima, kako je naveo, „ukupna saradnja sa fantomskim firmama iz UAE predstavlja samo legalizaciju prljavih poslova ove vlasti i pranje novca“.

„Jedan od takvih projekata je i Beograd na vodi, koji beleži milionske gubitke umesto obećanog blagostanja“, zaključio je Jakovljević, prenele su Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari