Javna preduzeća ponovo kolektivni gubitaš

Ostavite komentar


  1. Tako će EPS samo zbog tih naknada ove godine imati gubitak od 120-150 miliona evra“, kaže Petrović.
    ——————
    A šta ćemo sa tehnološkim viškom koji je trebao po sporazumu sa MMF kada su nam dali 1,4 milijarde evra da uvezemo struju 2014 kada je nemarom EPSa i Vučića došlo do plaljenja kopova pa smo sledeće tri godine uvozili struju?
    Samo tehnološki višak „pojede“ na plate ~200 miliona evra godišnje a gde su troškovi za njih ?
    Zto eps i naplaćuje „angažovanu snagu“ „tročkove snadbevacča“ koji su preimenovani od obećanih brojila koji nikada nisu kupljeni od kojih EŠS plajčka građane za 60 miliona evra godišnje i još plus 12 miliona evra opqačkanih od građana kao PDV uplaćuje Vučiću u „budžet“
    Koliko EPS opljačka građane kroz „angažovanu snagu“ može lako da se preračuna.
    Za onoga koji je trošio ~12000 dinara godišnje za struju (bez pljačke EPSa sa protivustavnim nametima)
    EPS „obračunava snagu“ i ptorošnju ka o“nedozvoljenu“ u iznosu od 280000 dinara godišnje ili 24 puta više nego što je nesretnik trošio pre nego što mu je EPS ukrao strujomer.

    EPS je postao „država“ u državi

  2. Nije potrebno biti strcnjak za ekonomiju pa znati da su jedini razlog propadanja javnih preduzeca partijski podobni a nestrucni kadrovi. Onaj koji se stalno diici srpstvom urusava srpsku ekonomiju mizernim postavljanjem svojih poslusnika prvenstveno iz svoje pa onda iz koalicionih partija. Dakle, dok je Bajatovic/SPS direktor Srbijagasa pa EPS itd. nema boljitka nego naprotiv bice sve gore i gore a Svetska banka moze da mudruje i ne zamerajuci se oznacava okolo naokolo razloge ali to je glavni razlog. 2/3 duga u privredi Srbije nose javna preduzeca a ministar Mali im dize za novu godinu plate za 10 % jedva pominjuci, ako uopste, penzije! Prosek plata u javnim preduzecima je bar 50 % visi nego u privatnim pa je jasno da se drzava lose vodi i ne treba se cuditi niti se pozivati na pandemiju kad bude krah!

  3. Tamo gde je radno mesto nasledno, gde rođaci, kumovi, kolege sa faxa, zajednički muljaju sasvim je normalno da se posluje sa gubitkom. Dovoljno je samo pogledati koliko sličnih javnih nabavki je raspisano za jedan posao, uvek dodeljen jednoj istoj firmi za izvlačenje novca, a da posao nikada nije urađen, pa će biti jasno zbog čega su javna preduzeća fantastična mesta za familijarno zbrinjavanje i familijarno muljanje. Rasporede se familije po svim strankama, ko god dobije preduzeće na upravljanje oni imaju svog predstavnika u toj stranci…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.