"Jazaki" najbolja potvrda 1

Na osnovu Izveštaja nadzorne provere prema BFC SEE standardu, Šabac je potvrdio da je grad sa povoljnim poslovnim okruženjem i produžio važnost BFC SEE sertifikata.

U izveštaju je istaknuto da je Grad Šabac u periodu od jedne godine nakon sertifikacije radio na unapređivanju kriterijuma, tako da ukupni rezultat ispunjenosti svih kriterijuma iznosi 93,1 odsto.

Nakon obavljene nadzorne posete i razgovora sa predstavnicima vlasti, Gradske uprave i Privrednog saveta, evidentno je da se Grad Šabac odnosi kao grad sa povoljnim poslovnim okruženjem, piše u Izveštaju nadzorne provere prema BFC SEE standardu. Kako se navodu u tekstu Izveštaja, privlačenjem direktne investicije – fabrike auto-delova „Jazaki“ znatno će se smanjiti broj nezaposlenih u gradu. Ukupna investicija iznosi 25 miliona evra, a posao će dobiti 1.700 radnika. Pregovori gradskog rukovodstva sa predstavnicima japanske kompanije počeli su pre dve godine, a ono što ih je opredelilo za Šabac jeste, kako kažu, da sve što je dogovoreno to je i ispunjeno. Takođe u severozapadnoj industrijskoj zoni ove godine svoje pogone otvoriće desetak stranih i domaćih investitora i očekuje se zapošljavanje 1.900 radnika. Trenutno je na srpsku nezaposlenih 10.500 lica, što je za deset odsto manje nego u prethodnom periodu. Ova zona najveća je u Srbiji, prostire se na 600 hektara, od čega je 200 hektara u tzv. slobodnoj zoni poslovanja. Navode i da su najveća unapređenja postignuta u kriterijumu u sistematizaciji rada Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj i posvećenosti svim aktivnostima koje doprinose lokalnom ekonomskom razvoju.

Šabac Danas: Ovaj projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta opštine Šabac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari