Jedan od najtežih tereta ikada istovarenih: Specijalne dizel lokomotive za izgradnju brze pruge do Subotice stigle u novosadsku luku 1Foto: DP World Novi Sad

Specijalna oprema za izgradnju nove brze pruge od Novog Sada do Subotice uspešno je istovarena u luci DP World u Novom Sadu. Ukupna težina opreme koja je baržama prevezena u novosadsku luku i koja će se koristiti za gradnju nove brze pruge iznosi više od 1.300 tona.

Generalni direktor DP Word Novi Sad Klaudio Negreanu kaže da su sa barži u luku pretovarli specijalne dizel lokomotive teške po 138 tona što predstavlja jedan od najtežih pojedinačnih tereta koji je ikada stigli u ovu luku.

Istovareno je i skladišteno gotovo 70 različnith komada specijalne opreme.

Da bi ovaj posao uspešno završili radnici DP World Novi Sad koristili su spregu dve dizalice nosivosti 350 i 400 tona kako bi pretovarili specijalne lokomotive i ostalu opreme za nastavak izgradnje brze od Novog Sada granice sa Mađarskom.

Izgradnja brze pruge od Novog Sada do Subotice za brzine do 200 kilometara na sat deo je međunarodnog koridora koji povezuje Beograd i Budimpeštu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari