Kompanija Ju-es stil Srbija najavila je juče da će početkom januara 2009. privremeno obustaviti proizvodnju u nekoliko pogona. „Početkom januara privremeno ćemo staviti na tihi hod obe visoke peći i privremeno obustaviti proizvodnju u Čeličani i Konti livu“, potvrdio je direktor korporativnih komunikacija kompanije Ju es stil Srbija Nemanja Brković.

On je naglasio da ta kompanija ne može da predvidi kada će ekonomski i tržišni uslovi dozvoliti da ponovo bude pokrenuta proizvodnja u delovima u kojima će biti obustavljena. Prema njegovim rečima, smanjivanje proizvodnje u smederevskoj železari posledica je svetske ekonomske krize, koja se značajno odrazila na industriju i tržište čelika i dovela do smanjivanja porudžbina za proizvode od čelika.

U nameri da se prilagodi trenutnoj situaciji na tržištu, menadžment kompanije Ju-es stil odlučio je da konsoliduje proizvodnju u Evropi, tako što će privremeno da obustavi proizvodnju u pojedinim celinama u Ju es stilu Srbija. Time ćemo na efikasniji način izaći u susret potrebama naših kupaca u Evropi – naveo je Brkovići dodao da će pogoni Topla valjaonica i Hladna valjaonica u Smederevu i Fabrika belih limova u Šapcu nastaviti sa proizvodnjom.

Poluproizvodi od čelika za završnu proizvodnju, kako je rekao, biće obezbeđeni iz zaliha, posebno iz Ju-es stilove fabrike u slovačkom mestu Košice, u kojoj je proizvodnja redukovana. Brkićje naveo da je kompanija Ju-es stil obavestila Vladu Srbije i reprezentativne sindikate koji zastupaju zaposlene u kompaniji o nameri da privremeno obustavi proizvodnju u nekim celinama. „U ovom trenutku ne očekujemo nikakve promene kada je rečo statusu zaposlenih koji rade u celinama gde će biti obustavljena proizvodnja. Ipak, ne možemo da spekulišemo unapred o eventualnim odlukama, koje mogu biti donete kao rezultat tržišnih uslova i potreba naših kupaca“, kaže Nemanja Brković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari