Kako činovnik da stigne i do pola miliona dinara

* Najprofitabilnije je mesto u nekom od upravljačkih tela NIS-a, ali izdašne su i banke u državnom vlasništvu kao i fondovi koji se dotiraju iz budžeta, poput PIO ili Fonda za razvoj
Relativno skromnu platu državnih sekretara vrtoglavo uvećava članstvo u raznim komisijama, upravnim i nadzornim odborima

Ostavite komentar


  1. To društvo oko "brade", Vujovića je kontaminirano i mnogo zna o svim marifetlucima u prethodne 4 kao i ranijih godinama, a neki od njih su i delimični učesnici, a sve to od strane Dinkićeve hobotnice koja hara i dan danas kroz razne državne banke koje su propale ili još propadaju kao što je ovde navedene Komercijalna banka, kao i Poštanska štedionica. Sve ovo je u dilu i sa nekim strancima koji predstavljaju neke institucije i banke spolja, tako da je koruptivnost na visokom nivou i riba smrdi iz kabineta, tog, a i onog glavnog koji sve to aminuje kao nastavljač svega.

  2. I tako već 10 godina…ima i onih "činovnika " koji primaju mesečno 28.000 dinara ako imaju sss ili 35.000 sa vss do 45.000 sa visokom stručnom spremom.Državni sekretari nisu činovnici već zamenici Ministara !

  3. A lekar u ambulanti ili profesor u srednjoj školi isto toliko ALI ZA GODINU DANA!

  4. E, moj ti Čiča Avalski, Vučić da hoće da čuje čuo bi, zna Vučić koliko mu troše Ministri i ministrice. U ovim Ministarstvima gde ovi sekretari primaju sa više mesta njihovi službenici koji sve i svašta odrađuju primaju po 30 000 din. Šta li im znače ovi Upravni odbori kada sve aminuju i ni zašta ne odgovaraju. Vučić za četiri godine njegove vladavine ništa baš ništa nije promenio.

  5. I on njima smanjio dnevnicu pa ja da imam tolika primanja ne bi u zivotu trazio dnevnicu ali njih boli ona stvar za dnevnice a vozac provede ceo dan vozikajuci ovakve po Srbiji od jutra do mraka za 150 dinara

  6. Predsednik Nadzornog odbora Elektromreže ( bivši Elektroistok ) da prima za svoj rad u odboru samo 40 000 din. ? Pa to je smejurija . Tamo su primanja mnogo veća , ali se vešto kriju . Pa za te pare im ja ne bi došao u UO .. Slično je sa drugim Nadzornim i Upravnim odborima . Setite se samo koliko Dana Drašković prima u NIS-u , pa je zato Vuk miran kao bubica i ništa mu ne smeta kod Vučića .

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.