Kako je Ministarstvo finansija osakatilo projekat solarnih panela?

EPS naplaćuje PDV i na struju koju ne prodaje prozjumerima, nego im je samo vraća

Ostavite komentar


  1. U ovom slučaju se država pokazala kao bolesnik kome su došla ambulantna kola a on im je probušio gume,pa ne mogu pomoći ni njemu a ni ostalima

  2. Slušala sam ljude koji su pioniri u tome, kažu koristi ima ,al ne u Srbiji. EPS bio i ostao lopov.

  3. Sve su to oni dobro smislili da preko svojih distributera i instalatera solarnih panela još malo opljačkaju naivne koji im još veruju. Nije džaba Mali doktor ekonomskih nauka sa ukradenom disertacijom. Čista mafija.

  4. Pišite o ovoj temi molim vas. Jedino pritiskom na ovu državu možeš nešto i uraditi. Ugradio sam panele i nikako se neisplate, ova uredba mora da zaživi što pre kako bi počeli da imamo neke koristi a uložio sam 7000 evra!

  5. …u ludog popa luda i molitva….kažu stari ljudi….koliko još nameštaljki vama treba da „skontate“ sa kime imate posla….ja planiram kupiti kolektore……ali u nekoj drugoj zemlji….poz. iz „uređene zemlje“….

  6. Sa ovakvim zakonom se ne isplati ulaziti u dil sa državom. Ko hoće da stavlja panele nek se ne kači na mrežu – proizvodi za sebe i višak nek ide u etar.

  7. Bili prozori 250 evra počele subvencije ,prozori otišli na 600 evra,atomizeri sa 900 evra sa suvencijama 2200 evra,gde god se oni umešaju poskupljenje 120 do 150%,oni su podstrekači poskupljenja jer raste samo pdv na glavnicu.

  8. Dakle,država dobije moj višak struje besplatno,a ja platim takse,akcize,mrežarine…lepo smišljeno nema šta.

  9. Ко са Вучићевом државом посла има,увек ће му бити зима.

  10. Ja ću da postavim solarnu elektranu od 10 kw, trenutno se ne isplati financijski ugrađivanje više od 5kw, odnosno proseka sopstvene potrošnje.
    Ali nije sve samo u uštedi računa za struju.

  11. Naj bolje je da ne pomažete sa vašim subvenijama samo napravite povoljan plan obračuna i sami će građani finansirati a te subvencije svakako može dobiti samo neko bliži vatri

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.