Kako prodaja rakije na crno utiče na ekonomiju u Srbiji

"Ako vas zaboli glava, ja vam vratim pare"

Ostavite komentar


  1. Ekonomija nam je toliko jaka da nam se lično predsednik pre par godina milio da padne kiša oko 25. jula

  2. Muce se ovi iz petinih zila da opravdaju mesanje drzave gde joj nije mesto.

    Ljudi na obostrano zadovoljstvo posluju direktno, covek sa covekom kako i treba da bude.

  3. Auuu kako je odvalio. OSAMDESET odsto prometa alkoholnih pića je nelegalno?? To nema veze ni sa kakvom realnošću. Čak i kada bi se u potpunosti izuzelo izuzelo pivo (koje po količini a i po novčanom prometu verovatno učestvuje sa preko pola), čiji je promet 99% legalan, pa i vino, čiji je promet bar 90% legalan, opet ne bi bilo 80% nelegalnog prometa žestine. Ova izjava nije čak ni odokativna, odokativno je ovo što sam ja napisao. Ova izjava je prosto GLUPA I NEODGOVORNA.

    1. Upravo tako. Medjutim ako se misli na promet zestokih alkoholnih pica to onda nije daleko od istine. Ono sto zabrinjava je da prosjecan Srbin vise vjeruje nekom svom poznaniku seljaku ili komsiji koji zna nekoga ko pravi dobru rakiju i uzece od njega prije nego rakiju iz prodavnice koja kosta izmedju 1500-3000 din za litar. Svi ti proizvodjaci precjenjuju vrjednost svoje rakije ili ih drzava dere za porez pa trgovci ne mogu da je plasiraju po realnoj cjeni. Uglavno ne treba sad i oporezovati seljaka koji od svoje rakije i svog rada zaradi dodatnih 1000 ili 2000 evra.

  4. Hajde da proverimo kvalitet i sastav rakija registrovanih proizvodjaca!To nema veze sa vocnim rakijama!

  5. Kada ugovori sa stranim firmama koje srpska sirotinja svojim novcem „stimuliše“ da dođu ovde, budu javni, kada budemo informisani gde završava svaki dinar poreskih obveznika, kada nadležne ustanove i stručna lica budu određivala kako će se upotrebljavati novac iz državne (dakle naše kase) a ne pojedinac, kada ova zemlja uloži bar deo novca u sopstvene građane, onda ćemo sa zadovoljstvom plaćati porez i akcize na dobrobit države, dakle nas samih.

  6. Pitam se gde su silna sredstva od neplaćenih poreza ovoj zemlji a koji su smotali razni tajkuni i raznorazni političari od svojih poslova na ivici zakonskih okvira. Cela Srbija zna da brat visoke funkcionerke ima IT firmu koja za državu odradjuje sve kompjuterske poslove. Radi se samo o dva džepa istog kaputa. Koliki je iznos poreskih obaveza tog brata? I Toma Nikolic peče rakiju… Gospodo političari, dosta pljačke naroda. Nisu žuti prsluci daleko od Srbije. Preslušajte ponovo izvanredan govor Nikole Kojo sa protesta nedavne subote. Bravo hrabri majstore Nikola!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.