Kamiondžije trpe gubitak od 70 odsto zbog korone

Teretni saobraćaj funkcioniše uz velike teškoće i usporenja

Ostavite komentar


  1. Konvoji su velika glupost.Vozaci se okupljaju u gomile.Mnogo bi brze prosli kroz Srbiju bez pratnje.Ali samo da se kao preduzme nesto.

  2. Ovo je zaista na dan 27.03.2020. najbolje za naslovnicu! Vi ste jadnici i zaslužujete svaki kosmički delić bolesti koju živite. Živeli i dabogda doživeli penziju u Danasu (ili gdegod već)!

  3. Po ovom broju kamiona to bi bilo 100 na sat tojednostavno nije moguce. Uz sve kontrole na granici brojka je preterana.

  4. Brze nego sto misle imace gubitke od 100%. Jedan od razloga je nasa bolesna drzava koja i pored 70% smanjenih ekonomskih aktivnosti pravi situaciju u kojoj je potrebno dvostruko vise vremena za carinjenje. Drugi razlog je nesposobnost birokratije u EU i zatvaranje granica, nepoznate procedure i razne druge birokratske bolesti. Transport robe je trenutno skuplji za 50-100% i mnogi prevoznici koriste situaciju da pljackaju privrednike. Tako na primer prevoz iz Madjarske koji nam je organizovala firma Transfera, kosta 1150 eur umesto 750 koliko je to bilo pre, a sa obzirom da kamion nije uspeo da obavi eksportnu carinu u Madjarskoj isti dan, dodatno su nam naplaceni penali u iznosu od 70eur. Ako podignemo cenu robe reci ce da smo profiteri. Najverovatnije cemo staviti kjluc u bravu pa nek se fabrike same snalaze za sirovinu bez koje ne mogu….

  5. Šta sve može da padne na pamet ovoj nerazumnoj vlasti u Srbiji to normalan čovek ne može da zamisli a budala da razume!!

  6. KONVOJI KAMIONA??
    Šta sve može da padne na pamet ovoj nerazumnoj vlasti u Srbiji to normalan čovek ne može da zamisli a budala da razume!!

  7. Nedjo, Nedjo… koji gubici kad su sada zarade astronomske. Regija Veneto – Beograd sa 1000 eur skocila na 3500 eur tura. Mani se tih prica.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.