Kategorizacija ulica i puteva na teritoriji grada Valjeva 1Foto: Đorđe Đoković

Gradska uprava grada Valjeva raspisala je javnu nabavku – Izrada studije kategorizacije ulica i puteva na teritoriji grada Valjeva. Procenjena vrednost ove javne nabavke je 4.166.666 dinara, a rok za podnošenje ponuda je 1. novembar 2022. godine, piše portal Kolubarske.rs.

Kako je navedeno u projektnom zadatku za izradu ove studije, obaveza ponuđača je da izradi kategorizaciju gradske ulične mreže i mreže lokalnih puteva i izradi referentni sistem ulične mreže i opštinskih puteva i ulica na teritoriji grada Valjevo.

Referentni sistem omogućio bi korisniku dobijanje suštinskih podataka putne mreže i to: naziv, kategorizaciju i dužinu saobraćajnice. Zatim vrstu zastora i kolovozne konstrukcije, širinu i elemente poprečnog profila, lokaciju (pripadnost mesnoj zajednici), početak i kraj saobraćajnce, čvorne tačke preseka sa drugim saobraćajnicama putne mreže, jedinstvene oznake, kao i popis parcela kroz koje saobraćajnica prolazi i vlasništvo parcela kroz koje je provučena saobraćajnica, pišu Kolubarske.

Ovako izrađen Referentni sistem puteva i ulica omogućava efikasniji način utvrđivanja nadležnosti nad ulicama i putevima po pitanju održavanja putne mreže, ali i bolju organizaciju rada zimske službe kada je reč o prioritetima za čišćenje snega.

Referentni sistem dostaviti kao MS Access bazu podataka i kao digitalizovanu Google Earth kartu referentnog sistema mreže gradskih i prigradskih puteva, sa prikazom svih saobraćajnica putne mreže. Bazu podataka kreirati tako da omogućava ažuriranje podataka, piše u projektnom zadatku za izradu studije kategorizacije ulica i puteva na teritoriji grada Valjeva, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari