Kisić: Treći javni pozi za program Moja prva plata 22. avgusta 1foto FoNet Božana Pavlica

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisaće u ponedeljak, 22. avgusta, novi, treći javni poziv za program „Moja prva plata“, izjavila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Кisić.

Кisić je navela da je Vlada Srbije na današnjoj sednici, na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, usvojila izmene Uredbe o Programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, čime su se stekli uslovi za raspisivanje trećeg javnog poziva ovog programa, saopštilo je ministarstvo.

Ona je istakla da će u okviru trećeg kruga biti povećane mesečne novčane naknade mladima, korisnicima ovog programa, za oko 15 odsto.

„Do sada su realizovana dva ciklusa ovog programa, u koji je uključeno oko 18.000 mladih“, naglasila je ministarka Кisić i dodala da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ponosno na dosadašnje rezultate, budući da je 42,2 odsto mladih zasnovalo radni odnos nakon završetka prvog ciklusa, a da se očekuje da nakon drugog ciklusnog perioda taj broj bude i veći od 50 odsto.

„Vođena ovim odličnim rezultatima, država se odlučila da mladima ponovo da priliku da steknu svoje prvo radno iskustvo“, rekla je Кisić.

Najavila je i da će država vrlo brzo pokrenuti novi projekat koji će se odnositi na studente završnih godina fakulteta, a u okviru kojeg će im biti omogućeno da rade i zarađuju i tokom studiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari