Kisić: Zakon o socijalnom preduzetništvu postavio temelje za razvoj ove oblasti, sledeći korak je donošenje programa 1foto FoNet Božana Pavlica

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić istakla je danas da su Zakonom o socijalnom preduzetništvu, koji je usvojen u februaru ove godine, postavljeni temelji za dalji razvoj socijalnog preduzetništva i da je sledeći važan korak donošenje Programa razvoja socijalnog preduzetništva, saopšteno je iz njenog kabineta.

„Republika Srbija donela je ovaj zakon prepoznajući značaj sektora socijalnog preduzetništva i njegov potencijal za dalji napredak društva u celini“, navela je Kisić na Donatorskoj konferenciji posvećenoj daljoj afirmaciji socijalnog preduzetništva u Srbiji.

Ona je naglasila da je tim zakonom stvoren pravni okvir za dalje podsticanje društveno odgovornog poslovanja, a da se pri tom vodi računa o socijalnoj i radnoj inkluziji pripadnika društveno osetljivih grupa i zadovoljenju njihovih potreba.

„Socijalna ekonomija predstavlja važan deo ekonomije, čiji je prevashodni cilj ostvarivanje koristi za širu društvenu zajednicu i društveno osetljive grupe, a ne sticanje dobiti“, rekla je Kisić.

Kisić je ukazala da su neki od najvećih izazova sa kojim se suočava sektor socijalnog preduzetništva, koji može imati značajno učešće u održivom razvoju, pristup finansijama i tržištu, kao i nedovoljna informisanost i nedovoljna vidljivost sektora i da je Donatorska konferencija jedan od načina na koji se socijalno preduzetništvo može približiti široj društvenoj zajednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari