Knežević: Obeštećenje od 11 miliona evra za besplatne akcije bivši radnici PKB mogu da traže na sudu 1Goran Knežević Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Ministar privrede Goran Кnežević i predstavnici Državnog pravobranilaštva danas su predstavnicima Udruženja penzionera „Rit“, koji potražuju obeštećenje od 11 miliona evra za besplatne akcije PKB-a za koje su navodno bili uskraćeni kao bivši radnici tog preduzeća u proteklom periodu, predočili da takav zahtev „nema pravnog osnova i da poravnanje moraju da potraže na sudu“, saopštilo je Ministarstvo privrede.

U saopštenju se navodi da je „zahtev o vansudskom poravnanju bivših radnika PКB-a zasnovan na ugovoru koji je 2009. godine potpisao bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas sa Republikom Srbijom o prenosu kapitala na Grad Beograd, čime je bivša gradska vlast direktno oduzela zaposlenima pravo na besplatne akcije“.

„Na poslednjem sastanku održanom danas u Ministarstvu privrede data je i konačna reč Državnog pravobranilaštva čime je Udruženju penzionera preostalo da u sudskom postupku traže prava koja su im 2009. godine oduzeta od strane ondašnje vlasti Grada Beograda“, navodi se u saopštenju.

Stotinak bivših radnika PKB-a, uglavnom sadašnjih penzionera, protestovalo je danas oko podneva ispred Predsedništva, a potom se sakupilo ispred Ministarstva privrede gde je njihova delegacija imala zakazan sastanak sa ministrom Goranom Kneževićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.