Ko će imati koristi od smanjenja doprinosa na plate?

Najava ministra finansija Siniše Malog da će Vlada nastaviti da smanjuje opterećenja na zarade podelila ekonomiste

Ostavite komentar


  1. Malo sam bio dokon pa računao; na neto platu od 50000,00 dinara to bi bilo povećanje od oko 330 din. Me mogu da vređam radnike. A firmi bi se smanjile mesečne obaveze za 1320,00. Moram angažovati ozbiljnog stručnjaka da mi napravi investicionog plan, nikad nisam planirao sa ovakvim budžetom. Baš ću da se razmašem dogodine

  2. Ovo je smešno, smanjenje od 1%. Ako je neko plaćao do sada npr. 10.000 din. sada će plaćati 9.900. Ala su smanjili svaka čast.

  3. Neka uvedu progresivno oporezivanje. Da oni sa najvećim platama plaćaju najveći porez. U našem poreskom sistemu najviše plaćaju najsiromašniji, a najmanje najbogatiji (procentualno).

    1. Oni sa najvecim platama su odavno presli na pausalno porezivanje. Ko je lud da krvavo zaradjen novac daje drzavi na izvolte za razna bahacenja?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.