Koji znakovi ukazuju da dolazi ozbiljna ekonomska kriza?

Ostavite komentar

  1. Odličan tekst, sve rečeno o nadolazećj krizi je već počelo da se oseti u svakodnevnim poslovima, samo mi nije jasno da je kurs dinara „zakucan“ u donosu na strane valute! Nema logike jer će Srbija i NBS očuvanje stabilnosti kursa dinara debelo koštati preostalih deviznih rezervi, koje će morati potrošiti na očuvanje stabilnosti kursa dinara!! Gradjani će ovu krizu doživeti kao tzv. „duplo dno“ kao udvostručenu krizu, iz koje će nabrže propasti prvo oni sa kreditima! Kriza iz 2008 će biti dečiji doživlaj naspram ovoga što sledi! Ne znam kako to nije jasno, autističan pristup političara je toliko jadan da sve zvoni na uzbunu, koju nema ko da čuje! Dodatni problemi sa energeentima koja će Srbija da ima, će još pogoršati ionako lošu situaciju. Prvo kreće izvlačenje „dobiti“ iz Srbije, od strane stranih kompanija, što je normalno jer poboljšavaju solventnost svojih matičnih firmi a posle zna se ceo scenario……a mi i dalje delimo naš novac stranim firmama…

  2. Mora evro kod nas da bude fiksiran da bi se glavešina hvalio prosečnom platom.

  3. hm, visoka cena slobode, prava Ukrajine da sama odluči da hoće u NATO. Zemlja koja se suočava sa činjenicom da je na liniji sukoba velikih sila što znači da vam bombe padaju po glavi.

Ostavite komentar

Ekonomija

Naslovna strana

28. septembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.