Koka-Kola objavila dokument koji otkriva šta se dogodilo sa sumnjivim pićima u Hrvatskoj 1Foto: EPA-EFE/SAM WUNDKE

Kompanija Koka-Kola Hrvatska saopštila je danas da je današnja najnovija analiza Državnog inspektorata otklonila sve sumnje u kvalitet i zdravstvenu ispravnost njihovih proizvoda.

„Serija „Romerquelle Emotion“ s ukusom nara i borovnice vezana za slučaj u Rijeci, povučena je sa tržišta 8. novembra na zahtev Državnog inspektorata Republike Hrvatske. Nakon sprovedene analize, sada je potvrđena ispravnost ove serije“, saopštili su iz ove kompanije.

Iz Koka-Kole dodaju da nastavljaju da „potpuno transparentno sarađuju sa svim nadležnim organima tokom istrage izolovanog slučaja u Rijeci“.

Koka-Kola je objavila i izveštaj Državnog inspektorata u kom se otkrivaju ključni podaci drame koja se odvijala tokom osam dana, nakon što su se pojavile sumnje da su pića koja je ta kompanija proizvodila kontaminirana, što se pokazalo netačnim.

Tokom tih osam dana bila je i zabrana prodaje određenih serija koka-kole i romerkela, ali se pokazalo da su i te serije zdrave.

Današnji zapisnik je, kako se navodi, kontrola usmenog rešenja koje je državni inspektorat Koka-Kole doneo 8. novembra.

Dalje se dodaje da je Državni inspektorat tog dana usmeno naložio Koka-Koli povlačenje i privremeno zabranio dalje stavljanje u promet proizvoda „Romerkuelle Emotion“ sa ukusom borovnice i šipka.

Takođe im je naređeno da efikasno i tačno obaveste kupce o razlozima povlačenja.

Kako se navodi u danas izdatom zapisniku, rok za izvršenje mera bio je neposredan i trajao je dok se zvaničnim analizama ne utvrdi ispravnost ostatka serije.

Koka-Kola tih dana javnosti nije saopštavala detalje šta su radili, u zapisniku koji su danas objavili navodi se da su 14. novembra obavestili inspekciju da su za sedam dana obišli 604 direktna kupca, dodatno posetili 3.831 drugog kupca, a ceo iznos od 3.623 komada flaša pronađenih na tržištu vraćeno je u skladište.

U zapisniku se navodi i da je reč o boci iz kafića u Rijeci iz serije koja je proizvedena 17. marta u „Coca-Cola Austria“, od kojih je ukupno 300.940 distribuirano u Hrvatsku.

Čitava serija bila je u opticaju na hrvatskom tržištu. Povučen je sa tržišta, ali je analiza Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo potvrdila da je ispravna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari