Koliko će poskupeti struja od Prvog maja? 1Foto: Shutterstock/BalkansCat

Na vanrednoj sednici Skupštine akcionarskog društva Elektroprivreda Srbije (EPS) danas je doneta odluka da se realizuje zaključak Vlade Srbije kojim je preporučeno da od 1. maja cena struje bude viša za osam odsto.

Ministarstvo rudarstva i energetike saopštilo je da je današnja sednica, ujedno i prva sednica Skupštine otkad je ovo preduzeće transformisano u akcionarsko društvo, usvajanjem novog Statuta.

Na sednici Skupštine je osim predstavnika osnivača, ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović, prisustvovao i predsednik Nadzornog odbora EPS Jovan Despotović.

Kako se navodi, na vanrednoj sednici doneta je i odluka da se realizuje zaključak Vlade Srbije kojim je Vlada preporučila EPS AD cenu električne energije za kupce na komercijalnom snabdevanju, koja će se primenjivati počev od 1. maja 2023. godine.

Posle sednice Dubravka Đedović istakla je da je građanima i Srbiji potrebno energetsko preduzeće koje proizvodi dovoljno električne energije i ostvaruje profit, preduzeće koje je dovoljno snažno da efikasno realizuje ciklus značajnih investicija koji predstoji i bude motor privrednog razvoja Srbije.

„U jeku energetske krize uhvatili smo se u koštac sa ključnim izazovima našeg energetskog sistema. Država će kao jedini vlasnik postaviti jasne ciljeve i odlučna je u nameri da strateški važna preduzeća energetskog sektora učini nosiocima budućeg ekonomskog razvoja zemlje“, kazala je Đedović.

Ona je dodala da je pred nama uskoro usvajanje strateških investicionih projekata u energetskom sektoru koji će stvoriti preduslove da Srbija bude energetski nezavisna i sigurna, što je u interesu svih građana,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari