Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović otvorila je juče fabriku za proizvodnju stiropora kompanije JUB, najstarijeg proizvođača boja i fasada u Sloveniji i regionu. U pogon je investirano 5,6 miliona evra, dok je ukupna investicija kompanije JUB u srpsko tržište 27 miliona evra.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; 

– Odluka kompanije JUB da otvori već treću fabriku u Srbiji potvrđuje da imamo dobar poslovni ambijent i da smo spremni za nadmetanje sa drugim zemljama u regionu. Investicije u proizvodnju savremenih građevinskih materijala pokazuju da se građevinska industrija u Srbiji već oporavlja i da u narednom periodu možemo očekivati još više novih ulaganja. Vlada Srbije nastaviće da unapređuje ambijent za dolazak investitora i energetsku efikasnost – istakla je Zorana Mihajlović dodavši da je za poslednjih godinu i po dana u Srbiji zaposleno 9.000 ljudi.

Direktor kompanije JUB Aleksander Kuljaj naglasio je da je 2004. godine ta kompanija ostvarila prvu slovenačku grinfild investiciju u Srbiji a da danas JUB postaje prvi proizvođač kompletnih sistemskih fasadnih rešenja.

– Pored toga nameravamo da brzo postanemo i najozbiljniji proizvođač rešenja za ambalažni stiropor – rekao je Kuljaj.

Mateja Norčić Štamcar, privremeni otpravnik poslova Ambasade Slovenije u Srbiji, čestitala je kompaniji JUB na dosadašnjem uspešnom poslovanju i istakla da su slovenačke kompanije u Srbiji već tradicionalno prisutne ali i da se povećava konkurencija kompanija iz drugih stranih zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari