Koridor 10 – deset godina neispunjenih obećanja

* Neorganizovanost, nestručnost i upliv politike, razlog zašto ni do kraja ove godine neće biti završen Koridor 10 koji je 2014. godine izbrisan sa spiska panevropskih koridora EU * "Ni ja ni G17 plus nećemo izaći na sledeće izbore ukoliko ne bude završen Koridor 10 u ovom mandatu", zapretio je Dinkić još 2008, ali se ipak našao u Vladi Ivice Dačića 2012. godine iako auto-put naravno ni izbliza nije bio gotov
Glavni međunarodni putni pravac kroz Srbiju nije završen ni 25 godina od početka gradnje, a od 2008. svaka vlada obećavala da će ga završiti

Ostavite komentar


  1. Zorana je paradigma vlasti u Srbiji – samouverena i potpuno nesposobna.
    Ko se seća legalizacije?

  2. Umesto telefona u levoj ruci mogla je putarima da donese koju litru hladnog soka.

  3. Koridor 10 neće biti završen dokle god se poslovi daju firmama kao što su Aktor,firma Nema problema, MBA Miljković /koji radnicima nije isplatio zarade od februara ove godine kao i druga davanja koja pripadaju zaposlenima/."Ko je potpisivao te ugovore i ko će snositi posledice za loše ugovaranje poslova".U zemlji Srbiji nikada niko nije odgovarao zbog sklapanja loših ugovora pa neće ni sada.Setimo se samo Beške.Nažalost većina "glasača" i dalje naseda na priče političara o gradnji Koridora.Koliko su ga puta otvarali to samo radnici koji rade na njemu znaju. Krajnje je vreme da Koridore prepuste struci da im ne služe samo za slikanje i da se sankcionišu svi koji su profitirali na Koridoriuma preko narodne grbače. Oni koji to znaju a ne preduzimaju ništa smatraju se saučesnicima.Goospodin Rodić je potpuno u pravu.

  4. Skandalozno loša projektna dokumentacija, nerešeni imovinsko pravno odnosi, korumpirano i nepismeno rukovodstvo kod investitora i izbor nekvalifikovanih izvođača, to su pravi uzroci kašnjenja. I, da ironija bude veća, ti izvođači naplaćuju odštetne zahteve jer zbog gore pomenutih razloga, ne mogu da rade po ugovorenoj dinamici. Strahota!

  5. Koridori neće biti gotovi ni 2018.
    Nije postojao detaljan projektni zadatak!
    Nisu sagledani problemi na trasi!
    Ponuđači (amateri u putogradnji) su dali jako male cene za radove, samo da bi se dobili poslovi i svež novac da zakrpe svoje stare dugove.
    islili su da će kroz razne dodatne radove izvući veću količinu novca i tako ispeglaju malu cenu u ponudi.
    Naravno, radnici neće da rade bez plate, radili su tolike godine.
    Gde su stručnjaci da procene ponude koje su dali potencionalni izvođači?
    Koridori neće biti gotovi dok struka ne bude radila svoj posao.

    inistarka i ostali ministri (amateri) u vladi SNS na čelu sa Premijerom=Projektantom (crtač karata)=Nadzorom=Stručnim konstltantom=test vozačem,……AMATERČINOM = Alekom V. pokazali ste svoje znanje.
    Ajd““ sad malo Vi i vaši glasači u istoriju koja se mora brzo zaboraviti.
    Ovom ostatku pismenog naroda vas je dosta!
    D.Z.

  6. Ministarka je jednostavno prodavac magle. Njenim obmanama i promašajima nema kraja. Put Ruma Novi Sad mulja već godinama: pravimo projekte, prepravljamo projekte, prepravljamo prepravljene projekte i tako unedogled. Izgradnja to malo puta će verovatno trajati duže od izgradnje koridora deset ukoliko ona i dalje o tome bude vodila računa.

  7. Kada bi ministarka i nešto radila osim što daje izjave i slika se , možda bi nešto i bilo urađeno. A kako kad je pre nje bio Mrkonjić a pre njega čuveni Velja. A sada će za direktora Koridora biti postavljen ( ili je već postavljen) neverovatni Babić. Biće veselo

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.