Kosovo: Veći porez na robu iz Srbije i BiH

Ostavite komentar


  1. Albanske trgovce na KiM će taj namet najviše pogoditi jer će oni tih 10% ugraditi u cenu, tj. za toliko će smanjiti maržu, odnosno zaradu. Svojevremeno su plaćali dva poreza SRJ i Albanskoj vladi u senci pa su cene bile iste. Što se tiče svetskih brendova, neki se, pa i Koka Kola proizvode u KiM.
    Srbija ne nudi pare ko Pacoli već nudi međunarodnu podršku i posedovanje kod Rusije, Kine i Arapskih Zemalja.
    Uostalom Srbija može lako iz ići taj porez, ovlašćenjem srpskih preduzeća, ćerkama firmama u vlasništvu Srba koji su u registru preduzeća R. Kosovo. Simpo već gradi fabriku.

  2. Za destruktivno ponasanje prema susednom Kosovu, veci porez na robu iz Srbije je 10 odsto. Slican porez nametnut je i Bosni, zbog
    „republike srpsko/sumske“ u ovoj drzavi. Zbog desperadosa iz Banja Luke i jednog dela Beograda…..placa narod Srbije i citave Bosne.

    1. Šta napriča. Porezi, sankcije i bojkot su se uvek odbijali o glavu onih koji ih uvode. Mladi ste pa se ne sećate ali bojkot slovenačke robe u Srbiji je koštao pre svega srpske potrošače jer su kupovali srpsku robu koja je nekvalitetna. Zato se Gorenje sada proizvodi u Srbiji. Ruski izvoz oružja, uprkos sankcija je šesnaest milijardi $ a dogodine će biti isporučeno svih četrdeset milijardi $ naručeno oružja. Čak i vodeće vojne sile NATO članice kupuju rusko oružje bojkotujući američko.
      Albanci pokazuju nervozu jer je sve više zemalja shvatila sa kime imaju posla a pre svih su tu Turska i SAD ti najveći albanski saveznici. Nemačka se još koleba jer su Merkelka važni albanski glasači u Nemačkoj kojih ima otprilike koliko i Srba oko pola miliona. Nije slučajno dan pred izbore u američkom kongresu Tramp posetio Beograd gradić u Montana gde ga je dočekalo sa uskićenjem preko pet hiljada američkih Srba.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.