Kosovske takse – Vučić pomešao prihode države sa prihodima preduzeća

Povodom izjave da bi penzije bile 12,5 odsto veće da nema nameta Prištine od 100 odsto na robu iz centralne Srbije

Ostavite komentar


  1. Kada Kosovo ukine takse, OCEKUJEM da AV poveca penzije za najmanje 10%, u suprotom ga smatram MANIPULANTOM.

      1. Naravno da slaze kad zine, ali i nema pojma ni o cemu. Strasno voli da prica o ekonomskim temama, a o njima nema ni predstavu. I svaki put ispadne beskrajno glup.
        I svaki put ispadne smesan i jadan, ali slaba vajda od toga kad nam on, takav kakav je, nepovratno unistava ovo malo zemlje sto nam je preostalo.

        1. To je zato sto je Srbinu dovoljno da cuje samo da neko prica. Posto je velika vecina dijabolicna, misli da taj sto prica u stvari ima veze sa mozgom, a treba se i potruditi da se ne ispadne glup u drustvu, pa svi veruju da razumeju u stvari o cemu on prica. Sa druge strane, ovaj sto prica se je potrudio da taj dijabolicni deo Srbije nigde ne moze da cuje analize toga sto ovaj prica i kritike, tako da to sto OVAj kaze je za prosecnog Srbina kao bozija zapovest. Prosto, spojis manipulatora i narod koji je u vecini zaglavljen negde u srednjem veku i dobijes „Carobnjaka iz OZa“. Ima tu i jos jedna sitnica, da oni koji bi mogli da razumeju jednostavno ne zele, jer imaju nekakvih koristi sto tolerisu to sto ovaj laprda i to je ta prica koja donese laganih 50% na izborima, a da niko nema razuman razlog zasto je medju tih 50%.

    1. Nije problem da AV laze, cim zine. Problem je sto uvodjenjem
      carinskih taksi od 100 % od tkz Kosova, mnoge fabrike na jugu Srbije (Pirot,Leskovac,Vranje,Nis …) mogu da zatvore kapije i radnike posalju na poduzi odmor. Najveci deo proizvodnje ovih firmi islo je na
      „mrsko“ Kosovo, koje je ovu robu placalo evrima a ne nestabilnim dinarima. U ovome je problem, a ne u tkz povecanju ili smanjenju penzija.

      1. Kao prvo, Kosovo placa u evrima, ali drzava uzima evre za sebe, a firmama uplacuje u dinarima. Drugo, dinar je vec izbesno vreme stabilan.

  2. vaznije je koliko neka „dva brata“ dobijaju ili mozda gube u kombinatorici sa Kosovom?
    A Pinokio po obicaju lupeta, taj doktor bi mogao da poveca dozu kad vidi da bulazni…

    1. Liju oni suze za robom koja se navodno izveze na KiM, pa povracaj pdv-a, a roba se proda u Srbiji preko raznih sajtova.
      Npr. kada narucim sa nekog sajta koji nema adrese, vec samo kontakt, cena mnogo povoljnija nego kod ostalih i stize bez fisk.
      vec samo A4 odstampan.
      Moje je misljenje da je ta razlika u ceni ustvari vracen pdv navodnom izvozniku na KiM.
      Stizale mi narudzbine i od firme iz Cacka, neke sitne stvari za komp.

  3. Ja kao pokradeni penzioner, lijem suze radosnice. Kako su me u protekle 4 godine krali ovi sto su uveli takse? Sram ih bilo! Sala na stranu, ovaj covek zaista ne zna sta prica, ali kod neukih, prolazi. Jbga.

    1. To i sve ostale laže i paralaže može da zbori ovim svojim polu-pismenim klimoglavima,kojima kada bi on sada rekao da je leto i da je +32 stepena oni bi to sa ushićenjem prihvatili….e to je slika i prilika njegovog glasača !

      1. To nije slika i prilika njegovog glasača ,to je slika Srbije,mnogo je ovde nepismenih ljudi.

  4. A … Znaci zbog Albanaca su manje penzije!? U Madjarskoj zbog Rumuna a u Australiji zbog Novozelandjana…. Logicno

    1. Možda vođa ovoga puta, sasvim opravdano i nije slagao. Najboljem studentu prava jednostavno ne ide matematika. Nama je na Tehnološkom čuveni profesor matematike Raka, kad nesto zabrljamo govorio: „Nije ovo fakultet za vas kolega. Prođite samo kroz park (Tašmajdan) do one žute kuće preko puta (Pravni fak.)

      1. Najbolji sudent prava,dajte molim Vas.Taj ni Ustavno pravo nije procitao a ocenu je dobio po politickoj liniji.Da jeste ne bi na svakom koraku krsio Ustav.Pocnimo od pljacke penzija pa dalje…spisak bi bio predug.

  5. Ide vodja preko ravnog Srema ,
    za njim ide ko pameti nema,
    ko pameti nema ,
    taj nema problema.
    Za pamet našu,
    pola litre flašu,
    redove da zbiju
    sendvič da dobiju.

  6. Pa ne zna čovek gde udara od silnih obećanja,nije mu za zameriti…..nego što smo mi dužni to slušati i gledati??!!

  7. Takse koje su uvećane su floskula za novo glumataranje, kao ono.. Ukinite takse pa ćemo da vas uvedemo u UN,a za uzvrat ja ću nastaviti da budem Ali Baba sa armijom dahija. Lepote i divote, zar ne.?
    .

  8. Nemojte ga shvatati ozbiljno, Al AV nešto izjavi samo da se javi!

    1. Biće vam jasnije ako vam kažem da se iz prošle emisije „24 minuta“ može zaključiti da mu je svih punjenih lignji najdraži Vesić!

  9. Vec vidim mog dedu kako cuje ovo..Cim nam Vucko sredi da priznamo Kosovo, ukinuce takse- porasce penzije. Svaka mu cast!

  10. Lupetanje mu je karakterna osobina. Problem je sto je uveren da je pametan i da je u pravu.

  11. Ali je efektno,još kada se poveže sa penzijama,efekat je pun,a mržnja prema Albancima maksimalna.

  12. Gledaj kako se na slici keze svi od reda, ko postar na gibanicu. Lep im zivot. Zlatno doba.

  13. Najbolje je kada umesto reči govore dela. Do sada su dela bila opravdana očekivanjima i rečenom, pa će tako biti i ubuduće !

  14. Ja neznam ko su mu savetnici ali takve izjave ne odgovaraju jednom predsedniku.Imamo trziste Rusije tamo su proizvodi bez carina .Imamo Kinu .Kosovo je za ove dve drzave kap vode u moru.

  15. Od kako je poceo da se bavi politikom, Vucic lupa kao maksim po diviziji. Ko uhvati kakav zaklon taj se spasi njegovog neznanja i bahatosti.

  16. Jeste lupio ali zasto ne kazete onda koliko tacno drzava gubi po osnovu pdv.Ali ne da postoje indirektni gubici za dobavljace tih firmi i tu postoji gubitak pdv.Zatim transport koliki je gubitak tih firmi samo po osnovu akciza na gorivo koliki je gubitak i ma kraju plate zaposlenih koje neminovno moraju da se smanje i taj deo je gubitak za drzavu.Gluposti koje ovaj nazovi profesor izvaljuje su neverovatne svaka firma ima budzet prodaje koji se pravi za narednu godinu i gde da proda nastali visak jedini nacin je smanjenje proizvodnje i opet gubitak.Tako ne obmanjujte narod bice da ste vi iz danasa pobrkali loncice.

    1. Ti si malo više pobrkao. Nema PDVa za prodaju robe na Kosovu. Prodaja robe za Kosovo se ne oporezuje kao i sva otala roba koja se prodaje u bilo koju stranu državu. I sve ostali parametri su smešni. U državnu kasu se sliva mrvica od svega toga što si ti napisao!

  17. Gospodine novinaru! Jedna informacija za Vas. Za robu koja se prodaje na Kosovu se ne plaća PDV. Oslobođena je. Tako je i za svu ostalu robu koja se prodaje u inostranstvu.

  18. Ramuše, zar ti je srce od kamena?
    Na srpsku si nejač udario, gde će ti duša?

  19. Koji bezobrazluk i perfidnost uadario tamo gde najvise boli i gde je najvise oteo- Penzioneri bi mogli da imaju 12,5% .Sram te bilo .Mi ne trebamo tvoju milostinju, mi smo nase penzije zaradili. A ti ces za sve ovo sto nam radis zavrsiti tamo gde i svi diktatori zavrse

  20. nazalost,nas predsednik je velika neznalica,obicno ne govori istinu i skuplja se na nevaznom!nikad ne pomene fomiranje vojske tzv,kosova ili 1244!moram da sumnjam da je sve to namerno!

  21. Zaboravili smo, da je on, i ekonomista, izmedju svega ostalog….. Sledeći Tragač u Poteri, jer sve zna i u sve se razume.

  22. Nije pomešao. Čovek je elenemtarno ekonomski nepismen i pri tome besramni manipulator.

  23. I vi ste mi baš stručni. Za robu isporučenu na KiM ne obračunava se PDV. Tako da …

  24. ovo me podseća na priču u vezi sa djilasom. pre nekoliko meseci se govorilo da su njegove firme dok je bio na vlasti inkasirali 300 miliona evra a sada je ta cifra podignuta na 500 miliona. himna av i sns je verovatno pesma laži laži vere i to u izvođenju dacica

  25. Izem ti zemlju cija ekonomija zavisi i propada zbog zatvorenog trzista od stotinak hiljada Srba.

  26. Po ovoj racunici ispada da stotinak hiljada Srba na Kosovu kupuje srpske robe za pola milijarde godisnje, i to po velikoprodajnim cenama. To je petnaestak evra dnevno po stanovniku, odnosno 450 evra mesecno samo za srpsku robu – po velikoprodajnim cenama. Za cetvoroclanu porodicu to je mesecni izdatak od 1800 evra… Pa kolike su to plate na Kosovu???

  27. Mnogo je u toj glavi pomesanih pojmova, drzava, ja, predsednik,ja samo ja, nadleznost, muljanje,laganje,ja pa ja, kukumavcenje, narcisoidnost,odsustvo realnisti, ja pa ja, bahatost, sebicluk, bezobrazluk… guzva je to..

  28. Moja deca vec odavno ne jedu Plazma keks i Jaffa keks. Preskupo je. Sada mi je jasno zasto mi je otet deo penzije. Nismo jeli plazmu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.