Kosovski ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić: Problem platnog prometa iz Srbije biće rešen, nema razloga za strah 1Nenad Rašić; foto (BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BEŠEVIĆ/MO)

Kosovski ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić izjavio je danas za RTK2 da će biti rešen problem platnog prometa iz Srbije i da nema razloga za strah kod građana.

On je rekao da postoji predlog da se licencira kompanija koji bi mogla da radi sa dinarima, ali da u ovom trenutku nema nijedne licencirane kompanije.

Rašić je istakao da nije novost da će Komercijalna banka biti zatvorena i da to naređenje nije došlo iz kosovskih institucija, nego iz Srbije.

On je dodao da je za to znao pre godinu dana.

Kako je rekao, Poštanska štedionica nije blagovremeno uradila sve što je zakonski potrebno da bi preuzela licencu rada sa dinarima.

„Najnormalnije bi bilo da se preduzmu mere da to društveno preduzeće koje bi moglo da aplicira, a to je Poštanska štedionica, pravovremeno uradi sve zakonske elemente koji su potrebni, da bi eventualno ona mogla da preuzme tu licencu operastivnosti sa dinarima“, kazao je Rašić.

On je dodao da nema razloga da se građani plaše, jer će se sigurno naći način „eventualnog plaćanja dinarima preko Centralne banke Kosova i automatizmom bi se oni konvertovali u momentu kad budu bili plaćeni i možda će samo da uštede na proviziji u menjačnicama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari