Kovačević: Epidemija ne bi trebalo da bude uzrok dugotrajne recesije

Ostavite komentar


  1. Premijerka ķaze da ce stopirati placanje kredita i da banke nece naplacivati penzionerima rate dok traje vanredno stanje, A MOM SUPRUGU KOMERCIJALNA BANKA DANAS NAPLATILA RATU SKINUVSI MU SA RACUNA I UREDNO GA OBAVESTILA SMS-om.
    PA HVALA VAM ANA!

  2. Ja nisam finansista ali se pitam da li dr Miladin zivi na istoj planeti kao ostatak nas.
    Boktemazo.

  3. E kada bi ekonomija zaista bila “sarena laza”, kao statistika koju nam ovaj saralatan prikazuje vec decenijama, sve po nalogu vlasti, ma koja bila. Mozda hoce da bude duhovit, ili pokusava da skrene paznju ljudima, ali tesko da ce u tome uspeti. Dok A. Merkel, i mnogi drugi znacajni cinioci govore o najvecoj Krizi od Drugog Svetskog rata, doticni lik hoce da nas umiri, ili pak uznemiri. Nista novo za verne titove pionire.

  4. Vrlo neozbiljno! Podseca me na jednog Milosevicevog ministra koji je po uvodenju sankcija Srbiji isto tako lupio da to nece imati posledica po ekonomiju. Posledica ce biti u svakom pogledu i kome to nije jasno treba vec jednom da shvati jer ovo je nesto najstrasnije posle variole vere i 2.sv.rata!

  5. Gospodine Kovacevicu,da predjemo mi sa ovih suvoparnih analiza i statistickih parametara na neke teme koje ce nas,barem za kratko, relaksirati u ovo vreme teskobe.Imam,naime, pitanje za Vas: „Da li ovih dana citate scenarija i odlucujete se,a mozda vec i pripremate, za neku novu filmsku rolu“? Moja znatizelja izvire iz cinjenice da sam bila potpuno bez daha prateci Vas u poslednjem Vasem ostvarenju u filmu „Progon“.Jedna jedina rec sposobna je da opise taj Vas kinematografski izlet, a ta rec je – Maestralno!!! U nadi da mozete, mada je to zaista tesko, da nadmasite sebe u novoj roli,saljem Vam pozdrav i nadu u brzi odgovor.

  6. Najbolju ekonomiju smo imali u vreme Ante Markovića sa višom elektro školom.
    Virus je samo okidač krize koja je bila neminovno nadolazeća..
    Prenaduvane berze zbog prenaštampanih para, kreiranih bez realnog pokrića. Nikad niže kamate zbog spašavanja južnih EU zemalja su razoružale monetarne vladare koji sada ne mogu da spuste kamate i ožive privredu. Sledi kriza koju mi, danas živi, nismo zapamtili. Sledi štampanje svih valuta i skok cena realnih vrednosti ali i pad cena imaginarnih vrednosti, bankarskih tzv „proizvoda“ i svega što je neopipljivo.

    1. Odakle vam da je Ante Marković „sa višom elkro školom“. Na stranu vaše mišljenje, ali ovo što ste napisali o A. Markoviću prosto nije tačno.

      1. Završio 1954g Tehnički fakultet u Zagrebu i stekao zvanje elektroinžinjera. Da li je viša ili visoka je diskutabilno.

  7. Koju ti diplomi imaš rodjače …..bato NIŠTA posle ovoga neće biti isto , a najmanje ekonomija . Ne da će biti recesija nego nakon pola godine i revolucija . Svi sa malo soli u glavi znaju da Korona nije uzrok ekonomskog kraha , već sistem , mislim svetski kapitalizam koji nema više rešenja . Sve je ispucano i sada sledi KRAJ

  8. Ej, nemoj i ti da počinješ sa forama tipa „ovo je nasjmešnija epidemija koju je svet video“, „skoro da nas neće zaboleti“ i tako to.
    U stvari, pametno si se ogradio i nisi rekao „NEĆE biti uzrok recesije“, nego „NE BI TREBALO da bude uzrok recesije“, što ja prevodim kao „možda neće, a možda i hoće, lično nemam blagog pojma šta će stvarno biti“!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.