Kragujevac: Protest taksista iz cele Srbije, traže poštovanje zakona 1Foto: Printscreen/ N1

Članovi Ugovorne privredne taksi komore Srbije (UPTKS) u Kragujevcu su organizovali protestnu vožnju i protestni skup na trgu kod Krsta.

Od države i lokalne samouprave traže striktnu primenu zakona i lokalnih odluka.

Protestna vožnja u špicu stvorila je kolaps, jer saobraćajaca nije bilo na raskrsnicama u centru Kragujevca.

Taksisti iz Beograda, Niša, Novog Sada i Kragujevca, njih 200, zatražilo je u Kragujevcu da se odmah krene u primenu zakona i lokalnih odluka o taksi prevozu.

„Nismo protiv zakona, nego smo za zakon. Oni koji su protiv zakona danas nisu sa nama, ali se nadamo da će sutra već biti“, poručio je direktor UPTKS Kragujevac Saša Marković.

Direktor UPTKS Beograd Boško Vuković rekao je da su taksisti imali razgovor sa predstavnicima gradske uprave u Kragujevcu, kojoj su izneli svoje probleme.

Kragujevačkim taksistima najveći problem nelojalna konkurencija jer start vožnje ne naplaćuju i koriste tablet uređaje umesto taksimetra.

„Kod nas je problem linijski taksi, nerad naše inspekcije, cele gradske uprave, odnosno gradska vlast ne dozvoljava da se uništava nelegalni taksi, nego da se uništi, ako može, legalni taksi“, smatra taksista Goran Milenković.

„Od opštine i od inspekcije tražimo samo primenu zakona, ništa drugo. Ovaj protest je danas zbog toga. Samo primena zakona i ništa više. Znači, zakon kakav je donet, one je dobar, i samo to treba da se primeni u praksi“, poručuje taksista Milan Miladinović.

Taksisti su bili na razgovoru u gradskoj upravi i tamo im je obećana veća inspekcijska kontrola. Saobraćajna policija je jednim vozilom obezbeđivala kolonu, ali na raskrsnicama nije bilo saobraćajaca, pa je stvoren kolaps.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari