Krkobabić: 823 miliona dinara za zadruge 1Foto: PUPS ( Arhiva)

Vlada Srbije usvojila je Program podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja učešćem države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za zemljoradničke i poljoprivredne zadruge u 2018. godini na celokupnoj teritoriji Srbije.

Naročito u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom, Pčinjskom upravnom okrugu i Autonomnoj Pokrajini Kosovo i Metohija. U 2018. godini Programom Vlade Srbije, koji realizuje kabinet Milana Krkobabića, ministra zaduženog za regionalni razvoj, zadrugama će biti bespovratno dodeljeno 823 miliona 515 hiljada dinara, što je za četiri puta više nego u 2017. godini, kada je započeta misija oživljavanja zadrugarstva u Srbiji, poznata i kao projekat „500 zadruga u 500 sela“.

– Uz veliku podršku Akademijskog odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti i njegovog predsednika Dragana Škorića, napravili smo pobednički tim koji može da digne na noge zamrlo zadrugarstvo u Srbiji i vrati život u sela koja odumiru. Nismo zaboravili ni našu južnu AP Kosovo i Metohiju, gde ćemo finansijski podržati određeni broj zadruga – rekao je Krkobabić povodom odluke Vlade Srbije da i ove godine dodeli podsticajna sredstva zadrugama u Srbiji.

U 2018. godini planirano je da bespovratna sredstva dobije oko 70 zadruga na celoj teritoriji Srbije. Novoformiranim zadrugama, prema uslovima konkursa koji će biti objavljen ovih dana, biće dodeljivano do 7,5 miliona, a starim zadrugama do 15 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari