Krkobabić u poseti Pčinjskom okrugu 1

Nakon obilaska Nišavskog, Pirotskog i Jablaničkog upravnog okruga u proteklim nedeljama, ministar Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj, održao je juče sastanak u Vranju.

Gde je otišao u obilazak Pčinjskog okruga u okviru nastavka realizacije usvojenog Programa finansijske podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije.

Tom prilikom Krkobabić je održao sastanak sa gradonačelnika grada Vranja, predstavnicima opština Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Vranjska Banja, Preševo, Trgovište i Surdulica, kojem su prisustvovali i predstavnici opštinskih službi zaduženih za poljoprivredu, okružni zadružni savez, kao i direktori zadruga iz Pčinjskog okruga. Kako je saopšteno, kao i do sada, doprinos sastanku dali su i Nikola Mihailović, predsednik Zadružnog saveza Srbije, i Risto Kostov, član Odbora za selo SANU.

Krkobabić je izjavio da će Vlada Srbije u naredne tri godine učiniti sve kako bi doprinela razvoju juga Srbije.

„Okosnica takve politike biće unapređenje zadrugarstva i profilisanje preduzeća koja će biti nosioci regionalnog razvoja, što podrazumeva utvrđivanje najmanje jednog nosećeg preduzeća, koje će da diktira tempo, pokreće privrednu aktivnost i omogući oživljavanje malih i srednjih preduzeća, jer priča o razvoju tih preduzeća bez postojećih nosećih firmi je reciklirana populistička glupost koja je Srbiju koštala mnogo u proteklih 20 godina“, rekao je Krkobabić.

Takođe je naglasio da u ovoj godini Vlada Srbije mora precizno da definiše mapu privrednog razvoja koja će biti usklađena sa novom ekonomskom politikom. Krkobabić je izjavio da stanje u zadrugama nije sjajno, da je započeta afirmacija zadrugarstva u cilju ozdravljenja postojećih zadruga i formiranja novih, ali da će insistirati i raditi na tome da na području svakog od ovih pet upravnih okruga, do Nove godine, bude osnovana najmanje jedna nova zadruga i revitalizovana jedna postojeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari