Kuburović o stavu VKS: Reč je o pravnom stavu koji nije obavezujuća odluka

Ostavite komentar


  1. pa sta ce nam visioki kasacioni sud ako njegove odluke nisu obavezne. nek se zove neobavezni kuburovickin sud

  2. Pročitao sam izjavu g-đe ministarke više puta i shvatio iz nje samo jedno: srpsko pravosuđe je kafana u kojoj se ne zna ko pije, a ko toči. Jedino je jasno ko plaća ceh: građani.

    Ništa bolje se ne može reći ni za srpsku državu.

    1. Kad ovo cujes od ministarke onda se ne cudis sto derikozama iz banaka ne moze niko nista. Kakva drzava?!

  3. Ministar pravde je u svakoj zemlji osoba sa apsolutnim znanjem i autoritetom iz oblasti prava,neko ko je za pun respekt svakom pravniku.Nasa ministarka je pripravnica iz sudske skriptarnice.Doduse i predsednik drzave je bez dana radnog staza,ostali ministri su keramicari,vozaci…lazne diplome,doktorati,ministar vojni bez dana sluzbe u vojsci…nema kraja nabrajanju.I sta onda strucnoj javnosti znaci misljenje takvih…samo da smo otisli bestraga

  4. Čemu opšta euforija oko ovog neobavezujućeg stava Kasacionog Suda?
    Prevedeno na srpski to znači,duplo golo!

  5. BANANA državica, budale bace pare rizikujući profit a ceo narod da plaća ceh jer je SVEVIŠNJI naredio sudu da tako odluči, pa to nema ni kod Erdogana !

  6. Svaka čast Ministrarki. Ja sam se ovih dana zadužio u dinarima, sa fiksnom ratom. Da li će kurs rasti li padati i koliko će rata biti u francima, dolarima ili evrima u narednih deset godina ne zavisi od mene niti Kasacionog Suda. Niko mi nije držao ruku prilikom potpisivanja, niti tražim da me neko posle pet-šest godina “brani“ za navodno pogrešan potpis u pogrešno vreme, ali na pravno valjanom dokumentu.
    Molim Kasacioni Sud da se izjasni o najnovijem menjanju “mišljenja“ Ministarstva finansija o oporezivanju“nedokumentovanih“ troškova prevoza i zahteva zvanično mišljenje za troškove ishrane u toku rada. Čime “pravdati“ te, takođe neoporezovane troškove ?

  7. Nije obavezujuća za niže sudove, ali su oni, ipak, krajnja stanica.

  8. Vrhovni (sada Kasacioni) sud donosi pravne stavove po određenim pitanjima kada postoji neujednačena sudska praksa, u prevodu kada niži sudovi različito presuđuju iste ili slične sporove. Takvi stavovi Vrhovnog suda su decenijama bili „zakon“ za niže sudove, tako da reći da ovi stavovi nisu obavezujući je samo formalno tačno, ali je suštinski netačno i predstavlja nipodaštavanje najvišeg organa sudske vlasti u državi.
    Žao mi je raspalog pravosuđa, ali sami su krivi što dozvoljavaju da im pravni laici Vučić i Kuburovićka određuju kada će i šta će doneti, a oni ćute.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.