Kuburović: Renoviranje KPZ Požarevac 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Ministar pravde Srbije Nela Kuburović posetila je danas Kazneno-popravni zavod za žene u Požarevcu.

Ona je istakla da Ministarstvo pravde pridaje veliku pažnju uslovima u kojima borave lica lišena slobode i da nastavlja sa ulaganjima u izgradnju i rekonstrukciju kazneno popravnih zavoda u Srbiji.

Kuburović je istakla da u KPZ za žene u Požarevcu trenutno boravi više lica od smeštajnih kapaciteta.

Izveštaj Saveta Evrope je pokazao da je Srbija itekako napredovala kada je reč o poboljšanju smeštajnih kapaciteta i uslova u kojima borave osuđena lica, a mi i dalje naporno radimo kako bi popravili usloce, rekla je Kuburović, navodi se u saopštenju.

Ona je najavila da će KPZ za žene u Požarevcu biti renoviran, odnosno da će biti izgrađen novi objekat za smeštaj osuđenica, a potom i rekonstruisana zgrada u kojoj one trenutno borave, koja je izgrađena 1874. godine.

Kuburović je navela da će, zahvaljujući tim radovima, smeštajni kapaciteti tog zavoda biti poboljšani i da će iznositi 320 mesta.

Trenutno se u kazneno-popravnim zavodima u Srbiji nalazi 10.800 osuđenih lica, a smeštajni kapaciteti iznose 9.600, što pokazuje da je neophodno da se nastavi sa ispunjavanjem ciljeva iz strateških dokumenata, pre svega iz Akcionog plana za Poglavlje 23 i Nacionalne strategije za reformu pravosuđa, naglasila je Kuburović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari