Kupovna moć i plate u senci stabilnosti kursa dinara

Ostavite komentar


  1. euro bi po svim parametrima trebalo da kosta 176 dinara, a sto nije tako zasluzna je cica, ali je veliko potanje dokle ce moci tako. Strani fondovi prestali da kupuju nase dinarske obveznice, kapital se povlaci sto ce uticati na kurs. Dobije li dinar realnu vrednost eto nama plata ponovo 377 e. Zivi bili pa videli.

  2. Promenjljiv kurs dinara odgovara samo džabalebarošima i švercerima deviza.

  3. Kratkoročno može da gasi vatru. Na duži rok je uništavanje privrede.

  4. Pitam se, da li ovi iz Zavoda za statistiku idu u prodavnicu, pazare li na pijaci, voze li se taksijem? (spominjem taxi jer u blizini nemam gradski prevoz a stanujem daleko od posla)

  5. @Borislav5 Molim te pojasni. Nisam dzabolebaros, radim 40h nedeljno plus po potrebi prekovremeno koje mi se vraca kroz dodatne slobodne dane. Plata mi je odredjena u evrima, ali se isplacuje u dinarima i gleda se kurs dinara na dan isplate. Kako sam ja dzabolebaros? Ovaj kurs odgovara samo drzavi, tj vlasti i to kratkorocno, jer dugorocno je ovo predstavlja unistavanje ekonomije. Moj osecaj je da zbog velikih poskupljenja svega i ovakvog kursa imam za trecinu manju platu, tj. kupovna moc je znacajno opala, a to osecaju svi koji nemaju neke astronomske plate.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.