Kvalitetna gradnja otvara nova tržišta 1

Simboličnim razbijanjem boce šampanjca o pramac broda sa navoza, u kladovskom brodogradilištu u vodu je spušten novosagrađeni tanker za prevoz naftnih derivata, dužine 86 širine 11,45 metara nosivosti 1800 tona.

Ovo je drugi od četiri plovna objekta koji je sagrađen za potrebe nemačko – holandske kompanije. U Brodogradilištu u Kladovu obavljeni su montažni radove, a kompletan posao završen je u planiranom roku.

– Za to mesto izborili smo se kvalitetom i poštovanjem rokova. Tanker za holandsko-nemačku kompaniju peti je objekat koji je ove godine sagrađen u brodograđevinskim halama. Do polovine sledeće godine imamo ugovorene poslove za izgradnju 14 brodova i drugih plovila – ističe Milenko Lepojević, direktor Brodogradilišta u Kladovu.

Brodomonteri iz Kladova potvrdili su se u gradnji barži, tankera, pontona i drugih plovila, a ovaj novosagrađeni tanker je još jedan dokaz da veštinom i znanjem na zaostaju za vrhunskim stručnjacima u oblasti brodogradnje. Kvalitetna gradnja i poštovanje rokova otvara nova tržišta i potvrđuje da Brodogradilište ponovo postaje zamajac privrednog razvoja u toj podunavskoj opštini.

– Zaposleni u Brodogradilištu vraćaju imidž preduzeću koje je godinama bilo ponos opštine Kladovo. Zahvaljujući angažovanju vlasnika i poslovodstva privatizovanog preduzeća brodogradilište se vratilo na tu poziciju. To nas raduje jer se otvaraju nova radna mesta koja će smanjiti broj nezaposlenih na evidenciji Ispostave NSZ u Kladovu – kaže Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo.

Nakon tankera za potrebe nemačko-holandske kompanije, u kladovskom Brodogradilištu sklapaju se sekcije za dva tankera za prevoz naftnih derivata i jednog pontona čiji su naručioci brodovlasnici iz Holandije. Kako navode u ovom preduzeću, žure da na tržiše isporuče stoti objekat koji je sagrađen na dokovima ovog brodogradilišta nakon privatizacije nekadašnjeg društvenog preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari