Lekari traže novi kadar pa rumunski model: 1.500 evra za opštu praksu, 2.500 za specijalistu

Povećanje plata od 15 odsto "kao lepljenje blatom pukotina na brani"

Ostavite komentar


  1. Sramota su plate i sestara i lekara opste prakse i specijalista i hirurga. Sramota Srbije!!!

  2. To sto ste lekari je Vas izbor. Ali ne mozete da bezite ostalima u drustvu, koliko puta?
    Ako niste zadovoljni standardom u Srbiji, pravac zapad.
    Toliko

      1. Drzavno zdravstvo je potpuno unisteno,zida se.renovira.kupuju aparati al nema i tek nece biti lekara i sestara

    1. Potpuno bezvezan komentar! Zar ne shvatate da treba skolovani ljudi da zaraduju vise, pa izgubili su deceniju dok su drugi vec radili. Rumunski model obezbeduje medicinskom osoblju normalne plate ali i ostale delatnosti su nogo bolje placene nego u propaloj Srbiji sa 500 € sto nazalost prdstavlja Vucicev model jevtine a skolovane radne snage da bi se po svaku cenu privukli stranci a narod neka ne moze da zivi od plate! Tuzno!

    2. Поштовани Дзо, свуда у свету лекари имају највеће плате!
      Њихов факултет је најтежи и најдуже траје:- 6. година опште студије + 4. године специјализација!
      Само у Србији радници са средњом школом имају веће плате од лекара!
      Наставница ликовне културе Славица Тодорић

    3. Lekari imaju puno pravo da traze vece plate! Zasto bi lekar u Domu Zdravlja primao platu od 55000 dinara, a vozac autobusa 50000. Ja kao lekar specijalista u Srbiji sa doktoratom nauka i 37 godina radnog staza primam u proseku 100 dinara po pregledanom pacijentu sto je sramota. I kakva prava imas ti da me saljes na zapad, nije ova drzava realiti sou. Ja imam prava da trazim platu koja odgovara mom radu, znanju i odgovornosti.

  3. Plate sestara i lekara su zaista male. Ali šta sa sestrama i lekarima koji rade u zdravstvu na klinikama a imaju svoje privatne ordinacije? Oni na njima zarađuju više nego njihove evropske kolege! Proverite ovo i iznenadiće te se koliko ih ima!!!

  4. Na desetine poznajem u gradu u kome zivim koji rade u Opstoj bolnici ili Domu zdravlja a veze nemaju sa zdravstvom. Radi se o nekakvim sluzbenicima koji u najboljem slucaju imaju Pravni ili Ekonomski fakultet zavrsen, uglavnom su to megatrendovci i ostali ovci… I naravno sve to sns zaposljava po ugovoru i kad dodje vreme izbora ucenjuje ostankom na i takvom poslu glasanjem za njih. I to vam je uspeh av-a, obicno ulicarsko ucenjivanje.

    1. Svi lekari u Srbiji imaju vece plate u privatnim firmama od plata lekara u Rumuniji, drzavne posao I’m samo sluzi za preusmeravanje klijente u privatne firme. Danas sam se u to uverio u Klinickom centru Srbije. Prao sam lekara opste prakse da mi pomogne, da li ima nekog postenog lekara da mi preporuci da me ne salje u privatnu firmu, kaze nema, svi to rade. Stradace I poumirace ostali posteni zaposleni I penzioneri!!!!!

  5. A nas ostale koji nismo ni medicina ni vojska ni policija najbolje potrovati.

    1. Ne. Nego kad sledeci put izadjete na glasanje ukljucite i mozak i savest.

  6. Plate u srpskom zdravstvu nisu toliko lose koliko su u srpskom zdravstvu lose zdravstvene usluge tj. rad zaposlenih…. Zato kad se oni licno (iole ozbiljnije) razbole traze nacin da odu u inostranstvo na lecenje.

    1. Zbog takvih kao ti uskoro će svi morati da se leče u inostranstvu i to kod srpskih lekara i sestara.

  7. Da.u domu zdravlja pregledam po 40 dece u smeni.jefan pregled se fakturise oko 160 din.privatmo za takav pregled se dobije 3000 din
    Znaci nije samo mala plata problem vec i uslovi rada
    Istina je da je kvalitet usluga u drzavnim ustanovama prilicno pao pao.

Ostavite komentar


Ekonomija

"Nije normalno da gurate firmu koju ste vi osnovali u propast, a da plaćate privatnu firmu za isti posao": Šta bi privatizacija GSP-a značila za grad, a šta za građane? 10

„Nije normalno da gurate firmu koju ste vi osnovali u propast, a da plaćate privatnu firmu za isti posao“: Šta bi privatizacija GSP-a značila za grad, a šta za građane?

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić još ranije najavio je da će neke od linija gradskog prevoza na potezima od „100“ do „700“ biti prepuštene privatnim prevoznicima. Međutim sindikati GSP-a protive se ovoj ideji i najavljuju proteste i blokade ukoliko ne dođe do razgovora o ovoj temi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.