Licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta u Zrenjaninu opet kasne 1Foto: FoNet/ Dragan Antonić

Poslednji mesec kalendarske godine je u toku a licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta u Zrenjaninu još uvek nisu održane, iako su ovdašnji ratari dobili čvrstu garanciju ministra poljoprivrede da će ove jeseni sve biti na vreme.

Ministar Branislav Nedimović posetio je zbog pritužbi na licitacije još 21. septembra Zrenjanin a nakon radnog sastanka sa čelnicima grada poručio da se radi na prevazilaženju problema između ratara i stočara.

– Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine dalo je saglasnost Gradu Zrenjaninu za izdavanje državnog zemljišta u zakup, a grad se obavezao da će veoma brzo raspisati oglas. Na licitaciju ide i zemljište koje je opredeljeno za kompaniju „Tenis“, sve do 1. novembra 2019. godine, kada bi Nemci trebali da uđu u posed, ukoliko zaključe ugovor sa našom državom – naveo je tada, između ostalog, ministar Nedimović.

Banatskim ratarima i dalje nije jasno zašto kasne licitacije s obzirom da nisu sklopljeni ugovori sa investitorima na 30 godina, ni sa Tenisom a ni sa ostalim firmama, pa tu zemlju uzimaju srpski seljaci koji je pri tom i bolje plaćaju. Ta zemlja je, sa zakašnjenjem, izdata u martu ove godine dok je dva meseca pre toga održana redovna licitacija, usred zime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari