Lidl Srbija iz predostrožnosti povlači nekoliko proizvoda iz prodaje: U Hrvatskoj već sklonjeni sa rafova zbog salmonele 1Foto: EPA/SHAWN THEW

Maloprodajni lanac Lidl Srbija iz predostrožnosti je povukao iz prodaje napolitanke i keks proizvođača Pak Rampart iz Visokog u Bosni i Hercegovini, kažu za Danas u ovoj kompaniji.

Iz pordaje su tako povučene Tastino Napolitanke sa ukusom kakaa i lešnika, u kojima je 72 odsto kakao, odnosno lešnik punjenja, od 800 grama, ali i Tastino Vafel sa kakao punjenjem, kao i lešnik punjenjem od 200 grama, kao i Tastino Vafel sa kakao prelivom, 57 odsto kakao punjenja, preliven sa 20 odsto kakao preliva, od 200 grama.

„Ovi proizvodi se povlače zbog mogućnosti prisustva bakterije salmonela typhimurium, obzirom da je redovnom kontrolom u Republici Hrvatskoj, utvđeno prisustvo u dve proizvodne šarže. Uzorci proizvoda sa polica u Srbiji poslati su radi detaljne provere lokalnim laboratorijama, o čemu su obaveštene nadležne instutucije“, ističu u Lidlu za Danas.

Iz ove kompanije pozivaju potrošače da ukoliko imaju neki od ovih proizvoda isti ne konzumiraju i vrate u bilo koju Lidl prodavnicu. Novac za proizvod će im biti vraćen sa ili bez predočenja računa.

„Lidl Srbija i proizvođač Pak Rampart d.o.o. se izvinjavaju svim potrošačima koji su kupili pomenute proizvode zbog nastale neprijatnosti“, ističu u ovoj kompaniji.

Naime, inspekcija u Hrvatskoj naložila je da Lidl Hrvatska iz predostrožnosti povlači više vrsta proizvoda Tastino napolitanke, proizvođača iz BiH, zbog prisutnosti bakterije Salmonella Typhimurium.

To je javnosti danas saopštila Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Sa tržišta u Hrvatskoj povlače se Tastino napolitanke sa ukusom lešnika i kakaoa XXL, od kilograma, ali i pakovanje od 800 grama, bez obzira na rokove trajanja, a sve zbog prisutnosti bakterije salmonela u proizvodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari