Lučić: Imamo pravo da se sastajemo sa evroposlanicima, ako se amandmani tiču Telekoma 1Foto: Mirjana Stevanović/ Danas

Direktor „Telekoma Srbije“ Vladimir Lučić izjavio je danas da smatra da predstavnici te kompanije imaju pravo da se sastaju sa poslanicima Evropskog parlamenta, ako se neki amandmani u izveštaju o napretku Srbije tiču te kompanije.

„Svi takvi naši sastanci sa poslanicima Evropskog parlamenta su javni. Možete da ih vidite na sajtu i kada su bili i koje su bile teme. Mi branimo istinu“, rekao je Lučić u Blacu, odgovarajući na pitanje koliko ta kompanija potrošila na lobiranje u pokušaju da izbegne pominjanje u izveštaju Evropskog parlamenta.

Prema njegovim rečima, mediji u vlasništvu „Junajted grupe“ iznosili su podatke sa tih sastanaka, iako odluka Evropskog parlamenta još nije doneta, uz ocenu da to „jasno ukazuje na njihove netransparentne kontakte“.

Direktor „Telekoma“ ocenio i da „Junajted grupa“ već mesec dana preko svojih medija „vodi kampanju protiv Telekoma Srbije pokušavajući tako da vrši pritisak na poslanike Evropskog parlamenta“.

„Bilo je vrlo čudno, jer vi ste dali sebi za pravo, iako ste praktično naša konkurencija, iako ste kanali u vlasništvu naše konkurencije, da mesec dana pravite kampanju isključivo protiv Telekoma, da utičete na evroposlanike putem medija, dosta netipično“, rekao je Lučić.

Mediji su ranije preneli da je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik pre dve nedelje tražio da se iz amandmana na njegov izveštaj o Srbiji za 2022. godinu izbace sve kritike na račun telekomunikacione kompanije „Telekom“.

Nova.rs navodi da taj zahtev Bilčiku nije odobren i da će u izveštaju ostati da se „Telekom kritikuje kao instrument vladajuće stranke da utiče na medijsko tržište u Srbiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari