Majdanpek: Na brdu Koma iznad Majdanpeka posađeno 3.000 četinara 1Foto: Srbija Ziđin Koper

Pre desetak dana tretirane su hidrosetvom, a onda je u jednom danu na kosinama brda Koma iznad Majdanpeka posađeno oko 3.000 četinara. Sađenje sadnica crnog bora deo je akcije uređenja radnog prostora u svim rudnicima, pogonima i fabrikama organizovane u Srbija Ziđin Koper uoči Međunarodnog praznika rada.

Menadžment Srbija Ziđin Koper je pod sloganom „Uređenjem ekološkog poretka metodom 5S izgradićemo zelene rudnike“ uoči Međunarodnog praznika rada organizovao akciju uređenja radnog prostora u svim rudnicima, pogonima i fabrikama, kažu nadležni u kineskoj kompaniji objašnjavajući da metoda 5S podrazumeva sistematsko uređenje radnog prostora, sa planom održivosti.

Tako su u Majdanpeku, na kosinama brdu Koma iznad grada, koje su desetak dana ranije „tretirane“ hidrosetvom, kinesko-srpski menadžment Rudnika bakra Majdanpek i zaposleni u jednom danu posadili oko tri hiljade sadnica crnog bora.

Hidrosetva je u isto vreme, realizovana kod nove flotacije u borskom Velikom Krivelju, a uređivana je i okolina starog pogona za pripremu mineralnih sirovina.

-Svakog proleća uoči prvomajskih praznika iniciramo akciju uređenja radnog prostora, pa je tako i ove godine. Pored proizvodnje, borimo se i sa nasleđenim ekološkim problemima i nastojimo da ih što pre rešimo. Stav kompanije je da o ekologiji treba svi da brinemo, pa smo zbog toga svi i uključeni u akcije uređenja radne sredine – objašnjava rukovodilac kriveljske flotacije Darko Milićević.

Akcija uređenja radne okoline realizovana je i u rudniku „Novo Cerovo“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari