Majdanpek: Opet produžen rok za privredne subjekte za učešće u merama energetske efeikasnosti 1Foto: J. B. K./Danas

Firme koje ispunjavaju kriterijume propisane pravilnikom o merama energetske efikasnosti opštine Majdanpek imaju još desetak dana na raspolaganju za prijavu, budući da je rok zaključkom Opštinskog veća produžen do 29. jula ove godine.

Konkurs za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske efikasnosti raspisan krajem juna, produžen je po drugi put.

Do 15. jula, za učešće u sprovođenju planiranih mera prijavila su se tri privredna subjekta, a zato što žele da građanima omoguće mogućnost izbora, nadležni u lokalnoj samoupravi odlučili su se za produženje roka.

Zaključkom Opštinskog veća rok je produžen do 29. jula.

Inače, na javni konkurs mogu da se prijave zainteresovane firme koje ispunjavaju uslove definisane Pravilnikom o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode.

Na teritoriji opštine Majdanpek je za sufinansiranje mera energetske sanacije u 2022. godini, opredeljeno je ukupno 20 miliona dinara, pri čemu su deset miliona sredstva Opštine Majdanpek, a drugu polovinu čine sredstva Uprave za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari