Majdanpek: Uskoro potpisivanje trojnih ugovora za realizaciju ovogodišnjih mera energetske sanacije 1Foto: J. B. K.

Na predstojećoj sednici Opštinskog veća treba da bude potvrđena konačna lista korisnika bespovratnih sredstava za energetsku sanaciju, nakon čega sledi potpisivanje ugovora. Rok od 45 dana za završetak ugovorenih poslova može biti produžen.

Zahvaljujući merama energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji opštine Majdanpek u ovoj godini 99 domaćinstava dobiće bespovratna sredstva za zamenu stolarije, za šta je inače vladalo najveće interesovanje.

Toliko prijava je zadovoljilo uslove propisane javnim pozivom i nakon potvrđivanja konačne rang liste na sednici Opštinskog veća, domaćinstva koja su ostvarile pravo na sufinansiranje zamene stolarije, na kućne adrese dobiće rešenja sa iznosom odobrenih sredstava.

Potom sledi potpisivanje trojnog ugovora između domaćinstava, lokalne samouprave i izvođača radova.

Nadležni u opštini još navode da je rok za završetak poslova 45 kalendarskih dana, kao i da postoji mogućnost da se predviđeni rok produži do završetka radova.

Zamena stolarije biće sufinansirana i za tri stambene zajednice u Majdanpeku koje su zadovoljile uslove propisane konkursom.

Bespovratna sredstva za energetsku sanaciju dobilo je i jedno domaćinstvo koje je konkurisalo za sufinansiranje postavljanja i nabavke materijala za termičku izolaciju zidova, kao i domaćinstvo koje se opredelilo za nabavku i ugradnju toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema.

U budžetu opštine Majdanpek ove je godine za mere energetske sanacije opredeljeno 20 miliona dinara, deset miliona opštinskih i deset miliona dinara Ministarstva rudarstva i energetike.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari