Mali: Obezbeđeno dovoljno gasa za zimu, zakupili još prostora u mađarskim skladištima 1Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali prisustvovao je danas potpisivanju ugovora kojim je ozvaničen početak radova na daljoj gasifikaciji opštine Zvezdara, i tom prilikom istakao da je Srbija obezbedila dovoljnu količinu gasa za predstojeću sezonu.

Trojni ugovor, potpisali su predsednik te Gradske opštine Vladan Jeremić, generalni direktor Javnog preduzeća “Srbijagas” Dušan Bajatović i predstavnik izvođača radova firme “DM Invest“ Radoslav Milićević.

Ministar Mali je rekao da je potpisivanje ugovora velika vest za građane Zvezdare i Beograda.

„Republika Srbija će pokriti troškove svega ovoga, a ovime pokazujemo koliko smo jedan tim i da zajedno radimo na rešavanju problema građana“, rekao je Mali.

Oni je istakao i da nas očekuje teška zima, i to celu Evropu i ceo svet.

„Mi u ovom trenutku već imamo oko 590 miliona kubnih metara gasa što u skladištima kod nas u Banatskom Dvoru, što u našim zakupljenim skladištima u Mađarskoj. Zakupili smo pre dva dana dodatne skladišne kapacitete za još dodatnih 78 miliona kubnih metara gasa. Dakle, obezbedili smo dovoljnu količinu gasa za predstojeću sezonu“, rekao je Mali.

Direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović rekao da će Beograd biti sto odsto gasifikovan. On je naveo i da je projekat gasifikacije Zvezdare vredan oko 12 miliona evra i da će biti gotov za najduže 18 meseci.

Bajatović je istakao i da je predviđen maksimalan broj priključaka, te da će oni moći da se plate na 36 rata, dakle u roku tri godine, u dinarima bez kamate.

Govoreći o planovima on je istakao i da bi na Novom Beogradu, na prostoru gde je planiran Ekspo, trebalo da bude završena gasovodna mreža, čime bi Beograd bio potpuno gasifikovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari