Mali: Od sledeće godine „švajcarska formula za penzije“

Ostavite komentar


  1. Ma važno da ste nam pored 4 godine nezaknitog umanjenja penzija preskočili još jednu godinu sa zakonskim usklađivanje. Čestitam vam na ispunjenom obećanju o opet „nikad većem povećanju i penzijama“ od čak 0%

    1. Trebalo bi definisati zakonski i „najniže garantovane penzije“, jer one su ustvari socijalna kategorija, tako da budu min. 1/3 prosečne neto plate. Takva penzija sada iznosi oko 15.000 i kada se plate računi i lekovi, ostaje samo za Gladovanje.

  2. Dajte …OBECAJTE svajcarske penzije …znate … uskoro izbori ( mozda ili ne…ali ipak…) neko moze i da poveruje

  3. Nema razloga za veselje, Svajcarski model ne znaci da ce vam penzije bite 2.000 franaka svajcarskih osim ako niste i svajcarski penzioner.

    1. Za neupućene, ovakav švajcarski model je i ovde primenjivan do 2006.god., a onda je na insistiranje MMF-a napušten. Ha, ha, sada je “privreda“ mnogo jača nego tada, pa će to ponovo vratiti? Samo još jedno u nizu predizbornih obećanja, koji se nikad neće ostvariti…

  4. Ma ministre uzimaj te. Ako vam nije dosta ono sto ste uzimali do sada 845624 evra. Kazite mi cemo cutati jer je lako sisati ovcu kad se neopire. Uzmite ministre da lider davo sakom i kapom za nacionalni stadion pa zvezdin pa partizanov 100 miliona evra. Uzimajte ministre jer ni ovako nedajete za troskove zivota. Nemojte slucajno ministre da pipnete plate Vas koji imate jav. preduzecima od 2000 -6000 evra. Uzimajte ministre nedozvolite da nekom slucajno ostane 100 din na kraju meseca. Prikazite ministre prosek 546 evra a od proseka se ne zivi ministre vec od 180-300 evra koje prima 60% zaposlenih a i penzionera. Ministre Dr. ekonomije nemoj prikazivati da se u srbiji jede u proseku sarma a 50% njih nejede ni kupus a kamoli meso.

  5. Od sledeće godine ti ćeš, sa svojim ortacima biti u nekoj Srpskoj samici. Model, izvanredan.

  6. Koliko li kosta danasnja bezbednosna tzv. vezba,POVRATAK 2019.,snaga koje ne mogu da obezbede asistenciju MUP-u,a time se svode na komunalnu miliciju naroda Srbije…??

  7. Mali Siniša, više nego dovoljno nam je bilo iskustvo sa kreditima u švajcarcima, ne treba nam još i sa penzijama. Jel imaš ti dušu, savest, cvrčka?

  8. Svaka vi čast. Kako će invalidski penzioneri sa teškom operacijom srca da žive sa 15.000. penzije. I zašto ste stavili u istu grupu redovne i zdrave penzionere sa invalidskim. Ja nisam kriv što sam operisan u 48.godina i nemogu da radim. I zašto prima istu pomoć onaj sa 80.000.din.penzije i onaj sa 15.000.penzije. Mene i moju porodicu nećete videti na glasanju, a ovakvih u Srbiji ima mnogo, što jedva preživljavaju.

  9. i aj ti sada plaćaj doprinose veće od minimalca. prvo smanjuju penziju kako im se ćefne, sada menjaju sistem na švajcarski šta je sledeće ? ukidanje penzija ?

  10. 1) U Srbiji prisutno pravilo : maksimalne dazbine , minimalna primanja .
    2) stanje vecitih obecanja , i konstantno losih uslova zivota .
    3) Ko je zadovoljan da glasaa za ovu vlast ko nije da glasa za smenu ove vlasti .

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.