Mali sa delegacijom Francuske: Srbija apsolutni lider u privlačenju stranih investicija 1Foto: Instagram/Siniša Mali

Kako je saopšteno iz Vlade, Mali je najpre delegaciju upoznao s makroekonomskim rezultatima koje Srbija postiže i istakao da je rast BDP u prvom kvartalu ove godine iznosio 4,3 odsto a u drugom 3,9. Dodao je i da je Srbija apsolutni lider u regionu u privlačenju stranih direktnih investicija (SDI), navodeći da je u prvih […]

Kako je saopšteno iz Vlade, Mali je najpre delegaciju upoznao s makroekonomskim rezultatima koje Srbija postiže i istakao da je rast BDP u prvom kvartalu ove godine iznosio 4,3 odsto a u drugom 3,9.

Dodao je i da je Srbija apsolutni lider u regionu u privlačenju stranih direktnih investicija (SDI), navodeći da je u prvih osam meseci ove godine privukla 2,66 milijardi evra.

Mali je rekao i da nezaposlenost u drugom kvartalu ove godine iznosi 8,9 odsto, što je istorijski minimum, a da je javni dug pod kontrolom i iznosi 55,1 odsto, što je daleko ispod nivoa koji propisuje Mastriht.

On je dodao da je u Srbiji stvoreno adekvatno privredno okruženje, pogodno za investitore, naveo da država nastavlja s javnim investicijama, kao i da se trenutno gradi 10 auto-puteva širom zemlje.

Ministar finansija takođe je izrazio zadovoljstvo poslovanjem francuskih kompanija u Srbiji i još jednom podsetio da su one deo najvećih projekata zemlje, kao što su beogradski metro, aerodrom „Nikola Tesla“, izgradnja postrojenja za preradu otpada u Vinči…

Kako je naglasio, Francuska je jedan od najvažnijih ekonomskih i političkih partnera Srbije a odnosi dve države nikad nisu bili bolji.

Kristofer Peti je čestitao ministru na rezultatima koje je Srbija postigla, a koji su, kako je rekao, odlični. Dodao je da francuske kompanije u Srbiji imaju dobre odnose s rukovodstvom u Srbiji i istakao da je važno da se neguju partnerski odnosi, navodi se u saopštenju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari