Mali: Važan novi aranžman sa MMF

Ostavite komentar


  1. “Najopasnija stvar po čovečanstvo je znanje bez morala”. Gandi.

  2. Pa dokle bre ljudi vise taj MMF, pa mi nemozemo bez njih glavu da dignemo a hvalimo se nekim suficitom, kada cemo da oteramo te kojiima se placa debela kamata za svaki njihov evric.

  3. Ministarka pravde Češke Republike Tatjana Mala najavila je ostavku sa položaja zbog navoda o plagijatu pri pisanju teze. Ostavka se dogodila dva dana pre parlamentarnog glasanja. Mala je 2005. godine odbranila tezu, a Univerzitet Mendel u Brnu istakao je da su jedanaest od 48 stranica skoro identične sa radom koji je branila dve godine ranije (www.academlink.com/vesti/justice-minister-czech-republic-resigned-12-days-after-appointment). Nedugo nakon ostavke ministarke pravde, češki ministar rada i socijalnih pitanja Petr Krčal podneo je, nakon svega tri nedelje u novoj vladi, ostavku zbog toga što se pokazalo da je njegov diplomski rad delimični plagijat. Za razliku od Tatjane Male koju je na podnošenje ostavke na funkciju ministarke pravde, zbog prepisivanja i plagijata u oba diplomska rada na oba fakulteta koje je završila, naterao tek žestok pritisak medija i javnosti, Krčal je odlučio da se povuče iz vlade samo dan nakon što su se u medijima pojavile optužbe da je deo rada prepisan (www.academlink.com/vesti/ostavka-i-drugog-ceskog-ministra-zbog-plagijata).

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.