VJT demantuje Mariniku Tepić: Nije smenjena tužiteljka koja je juče naložila hapšenja u EPS-u 1foto FoNet/EPS

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da su netačne informacije koje su se danas pojavile u pojedinim medijima da je zamenica Višeg javnog tužilastva u Beogradu Bojana Savović „smenjena“ i da joj je „oduzet“ predmet u vezi sa zloupotrebama u EPS-u. Marinika Tepić je, naime, tvrdila da je Savović, koja je duže od godinu dana vodila istragu oko EPS, smenjena nakon što je naložila hapšenje šest osoba zbog materijalne štete nanete tom preduzeću.

– Upravo je smenjena tužiteljka VJT koja godinu dana priprema slučaj EPS i po čijem nalogu je juče uhapšeno šest lica. Nisu joj dozvolili ni da ih sasluša. Zašto je sklonjena da ovo ne završi? Tako manipulišu predmetima i padaju u vodu dajući ih nekom ko neće postaviti prava pitanja – napisala je na Tviteru potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Međutim, iz Višeg javnog tužilaštva to demantuju.

„Tačno je da je Savović redovnom izmenom godišnjeg rasporeda, a po sopstvenoj ranije izraženoj želji, prebačena iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Odeljenje za opšti kriminal“, navode iz VJT.

Pored pomenute zamenice, još jedna zamenica javnog tužioca je iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije prebačena je u Odeljenje za opšti kriminal, dok je treća zamenica iz Odeljenja za opšti kriminal prebačena u Odeljenje za maloletnike.

„Napominjemo da je realizacija krivičnog predmeta „EPS“ i hapšenje osumnjičenih izvršena po nalogu Višeg javnog tužioca u Beogradu Nenada Stefanovića i prvog zamenika za suzbijanje korupcije Brankice Marić, kako bi se postupanje ubrzalo, a s obzirom da je pomenuta zamenica odugovlačila predistražni postupak. Saslušanja osumnjičenih u tom predmetu trenutno su toku, a nakon okončanja saslušanja, javnost će biti obaveštena o daljem postupanju“, poručuju iz VJT.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari