Marinković o izazovima migrantske krize na forumu "Istočni Davos" 1Foto: Narodna skupština

Potpredsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Marinković učestvovao je na Ekonomskom forumu održanom u Poljskom gradu Krinjica koji je poznat i kao „Istočni Davos“.

Kao gost predsednika poljskog Sejma Mareka Kučinskog govorio je na panelu koji je bio posvećen izazovima migrantske krize saradnje zemalja istočne i centralne Evrope, navodi se u saopštenju.

Marinković je istakao da Srbija ima nameru i puno prostora da se uključi u regionalne inicijative posebno sa zakarpatskim zemljama a posebno sa članicama Višegradske grupe.

On je napomenuo da ekonomska saradnja izmedju ovih zemalja ima veliku budućnost uz zajedničke napore i izgradnju zajedničke infrastrukture. Kao pravi primer za to istakao je projekat brze pruge Varsava-Krakov-Brno-Bratislava-Budimpešta-Beograd koja će znatno unaprediti privredne kapacitete i investicije u ovom delu Evrope.

Marinković je rekao da ce Srbija unapređivati dobre odnose za zemljama Višegradske grupe i konsultovati se sa njima kada su u pitanju izazovi migrantske krize a posebno se zahvalio na podršci ove grupe zemalja evropskom putu Srbije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.