Martinović (NSZS): Blagi rast nezaposlenosti od početka godine nije neočekivan 1Foto: Medija centar

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZS) Zoran Martinović kazao je da je trenutno evidenciji 534.000 nezposlenih, a da je od početka godine zabeleženo blago povećanje njihovog broja, od 3,9 odsto na međugodišnjem nivou.

On je gostujući na TV Prva ocenio da to povećanje nije neočekivano, s obzirom da mnogi očekuju isplatu podsticaja za nezaposlene koje je država najavila, zbog mera podrške privredi koje su prestale da važe.

„To nisu tako veliki brojevi koje smo očekivali zbog svih podsticaja koji su u ovom trenutku najavljeni… Obezbedili smo punu stabilnost, naravo imajući u vidu sve okolnosti na tržištu rada. Stopa nezaposlenosti je ostala ispod deset odsto, po projekcijama Vlade Srbije. Sada očekujemo još jedan akt (o merama pomoći nezaposlenima) tokom naredne nedelje“, rekao je Martinović.

On je takođe rekao i da će sve buduće isplate organizovati Nacionalna služba preko Poštanske štedionice na osnovu svojih evidencija, a da primaoci pomoći neće biti izloženi dodatnom trošku.

Direktor NSZS je kazao da je trenutno aktuelno 13 javnih poziva za podsticaje i subencije za poslodavce i samozapošljavanje, ukupne vrednosti 5,7 milijardi dinara.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Martinović (NSZS): Blagi rast nezaposlenosti od početka godine nije neočekivan”

  1. čemu služi i kome je , osim drugom ešalonu stranačkih vojnika potrebna ova ogromna služba ? osim udaranja pečata u radnu knjižicu jednom u tri meseca i izdavanja nekih potvrda da li još nešto rade ? da li postoji neko ko zna nekoga ko se preko njih zaposlio ? za državu bi mnogo isplativije bilo da ih sve pošalje kući i daje im platu jer bi se na taj način ostvarila ogromne uštede, a deo tih plata bi mogla da finansira izdavanjem poslovnog prosztora .

  2. Racunica ti nije dobra. Imas jos 200000 ljudi koji su nezaposleni a nisu na birou jer ih je sluzba skinula sa stanja. Jabih znam barem desetak. Najmerodavnije je kada se pogleda broj zaposlenih koji je opao za 50000.

  3. 534.000, čak i da je to tačan podatak, je za državu od 6,8 miliona stanovnika užasno velika cifra. 1,7 miliona su penzioneri, približno 1 milion deca i studenti, Od preostalih 4 miliona to je svaki sedmi stanovnik, ili 15%.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.