Matić: Zapadna Srbija se nalazi među 18 prioritetnih turističkih destinacija u Srbiji 1Foto: (BETAPHOTO/Ministartsto trgovine, turizma i telekomunikacija/DS)

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da se zapadna Srbija nalazi među 18 prioritetnih turističkih destinacija u Srbiji, kao „jedna od najatraktivnijih i najpopularnijih turističkih područja u Srbiji“, saopšteno je iz tog Ministarstva.

Matić je na otvaranju turističke konferencije „Zapadna Srbija“ u Čačku, koja okuplja turističke radnike iz Srbije i regiona, rekla da je je Turistička regija Zapadne Srbije, koja je organizator tog događaja, „prva u Srbiji prepoznala značaj udruživanja i regionalnog pristupa turizmu“.

Ministarka je tom prilikom posetila i seosko domaćinstvo „Rajski konaci“, u selu Leušići kod Gornjeg Milanovca, koje je dobitnik nagrade „Turistički cvet“ za najlepše seosko domaćinstvo u Srbiji, za koje je navela da je „pravi primer negovanja tradicije, starih zanata i domaćih radinosti“.

Prema njenim rečima Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je za projekte razvoja turizma zapadne Srbije od 2015. do 2021. godine ukupno opredelilo nešto više od 920 miliona dinara.